HAMAM SATIŞI YENİDEN GÜNDEMDE!

HAMAM SATIŞI YENİDEN GÜNDEMDE!

Şehir hamamının satışı konusu yeniden İl Genel Meclisi gündemine geldi. Geçtiğimiz toplantılarda da meclis gündemine gelen ve tartışmalara neden olan konu görüşülmek üzere tekrar komisyonlara havale edildi.

İl Genel Meclisi Haziran ayı olağan toplantıları başladı. Toplantıların ilk birleşiminde üç gündem maddesi görüşüldü. 

İlk olarak İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun Bozüyük'te faaliyet gösteren bir sanayi kuruluşunun güneş enerji santrali kurma talebine ilişkin raporu meclis üyeleriyle paylaşıldı. Komisyonun uygun gördüğü güneş enerjisi santral çalışması meclis üyelerince oybirliğiyle kabul edildi. 

HAMAM SATILACAK MI?

Gündemin ikinci maddesinde ise aralarında şehir hamamının da bulunduğu bazı taşınmazların ihale yoluyla satılması talebi görüşüldü. Taşınmazların ekonomik ömrünü tamamladığı ve onarım maliyetlerinin yüksek olduğu belirtilerek, bahse konu taşınmazların ihale yoluyla satışı için meclisten yetki istendi. 

Hatırlanacağı üzere, hamamın satışı meclis gündemine ilk geldiğinde görüş ayrılıkları yaşanmış MHP ve CHP satılmaması AK Parti ise satılması yönünde görüş beyan etmişlerdi.  MHP grubu komisyonlarda şerh koyarak konuyu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'na taşımıştı.

hamamsatisi2.jpg

Kurulun gerekli incelemeleri yaptığı ve korunması gereken bir yapı olmadığı yönünde karar aldığı belirtildi. 

Ekonomik ömrünü tamamlayan ve onarım maliyetlerinin yüksek olduğu ifade edilen hamamın satışı için önce komisyon raporları beklenecek, ardından raporlar meclisin takdirine sunulacak.  

Şehir hamamının yanı sıra üç adet dükkan ve lojmanların satılması konusu İmar ve Bayındırlık ile Plan-Bütçe komisyonlarında görüşülecek. 

GÖLPAZARI'NA OKUL VE PANSİYON YAPILACAK

Birleşimin son gündem maddesinde Gölpazarı'na 16 derslikli İmam Hatip Lisesi ve 100 öğrenci kapasiteli pansiyon yapımı için Milli Eğitim Bakanlığı'na yer tahsis edilmesine oybirliğiyle kabul edildi. 

 

Bu haber toplam 2783 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum