HANGİSİ DOĞRU? RAPORDA YAZAN MI, BAŞKANIN AÇIKLADIĞI MI?

HANGİSİ DOĞRU? RAPORDA YAZAN MI, BAŞKANIN AÇIKLADIĞI MI?

Bilecik Belediyesi’nin borcuna ilişkin ortaya atılan farklı rakamlar tartışma konusu oldu. Belediyenin borcu 2018 yılı denetim komisyonunda 40 milyon TL olarak açıklanırken, Belediye Başkanı Semih Şahin borcun 72 milyon TL olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı Semih Şahin, belediye meclisinin mayıs ayı toplantılarının ikinci birleşiminde, belediyenin borcuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Semih Şahin, belediyenin 72 milyon TL borcu olduğunu söylerken, hukuki sürecin devam ettiği davaların aleyhte sonuçlanması halinde bu borcun artabileceğini belirtti. Ancak Semih Şahin’in bu açıklamaları bazı tartışmaları da beraberinde getirdi.

Bilindiği üzere; Bilecik Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantısında, 2018 yılı Denetim Komisyonu raporu okunmuştu. Rapora göre, Bilecik Belediyesi’nin toplam borcunun 40 milyon TL olduğu açıklanmıştı. Raporda, “Belediye borçları incelendiğinde, vergi dairesine muhtelif dönemlerden 6736 ve 7020 sayılı kanun kapsamında yapılandırılan 6.468,832 TL, İller Bankasına eski dönemlerden yapılandırılmış, makine-teçhizat alımları ve yapı teminatlı ikraz kredilerinden (Atık Su Arıtma Tesisi) dolayı 20.475,233 TL ve diğer kredi iç borç tutarı olarak da 12.064,191 TL borcunun olduğu, bunun yanında piyasaya ve Osmangazi Edaş, Beygaz gibi firmalara ve SGK’ya borcunun olmadığı görülmüştür” ifadeleri yer almıştı.

Gelinen süreçte, Belediye Başkanı Semih Şahin’in belediyenin 72 milyon TL borcunun olduğunu söylemesi kafaların karışmasına sebep oldu. Kamuoyu, raporda yazan rakamın mı yoksa Başkan Şahin’in açıkladığı rakamın mı doğru olduğunu tartışmaya başladı.

hangisi-dogru2.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3431 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum