Hasar tespit çalışmaları başladı

Hasar tespit çalışmaları başladı

Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Göksu Nehri'nin taşması sonucu zarar gören tarımsal arazilerde hasar tespit çalışmalarına başladı.

Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Göksu Nehri'nin taşması sonucu zarar gören tarımsal arazilerde hasar tespit çalışmalarına başladı. Yaklaşık 2 bin dekarlık alanı etkileyen hasar tespit çalışmalarına katılan İl Müdürü Necmettin Yoldaş, arazideki suların çekilmesinin ardından tespitlerin daha net yapılabileceğini bildirdi. 

hasar-tespit-calismalari-basladi2.jpg

İlk incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Müdür Yoldaş, meyve bahçelerinde oluşan su baskınının yer yer hububat ve yem bitkisi ekili alanlarda da zarara sebep olduğunu ifade etti. Müdür Yoldaş, değerlendirmesinde şunları kaydetti:

"Yoğun yağış sonrası İnegöl ilçesinden gelip Osmaneli ilçemizin sınırlarında Sakarya nehrine dökülen Göksu çayının taşması sonucu Düzmeşe köyümüzün Göksu vadisinde bulunan tarım arazilerinde su baskını meydana gelmiştir.

Yaklaşık 2000 dekarlık alanda ilk tespitlerde su baskını zararı bulunmaktadır. Genellikle meyve bahçelerinde oluşan su baskınının yer yer hububat ve yem bitkisi ekili alanlarda meydan geldiğini gözlemledik.

hasar-tespit-calismalari-basladi3.jpg

Arkadaşlarımız arazide hasar tespit çalışmalarına başlamış olup, tarla ve bahçelerdeki sular çekildikten sonra hasar tespiti daha net bir şekilde yapılabilecektir.” dedi.

Hasar tespit çalışmalarına Osmaneli İlçe Müdürü Serkan Diker ile Düzmeşe Köyü Muhtarı Şevki Uysal da katıldı. 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 4709 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum