HASTANE KAYNIYOR

HASTANE KAYNIYOR

Sağlık-Sen Şube Başkanı Süleyman Akyıldız, Bilecik Devlet Hastanesi’nde yaşandığı iddia edilen nöbet adaletsizliği ve adam kayırmacılığına yönelik soruşturmanın adil yapılmadığını iddia etti. İdarecilerin sağlık personeline aba altından sopa gösterdiğini öne süren Süleyman Akyıldız, “Bu soruşturmada bile adil davranmıyorsunuz. Soruşturma sürecinde personel sanıkmış gibi ifadeleri alındı ya da düzenlenen bir matbu evrak imzalatıldı. Süreçte sanki suçlu personelmiş gibi davranıldı” ifadelerini kullandı. 

Bilindiği üzere, Bilecik Devlet Hastanesi’nde yaşanan nöbet adaletsizliği ve ayrımcılık iddialarının yer aldığı Okuyucu Mektubu’nu yayımlamamızın ardından soruşturma başlatıldı. Ardından, Sağlık-Sen Şube Başkanı Süleyman Akyıldız gazetemize açıklamalarda bulunarak iddiaların doğru olduğunu ifade etti ve yetkilileri iddialara ilişkin bilgilendirdiklerini bildirdi. 

Gelinen süreçte, soruşturmaya ilişkin bir açıklama daha yapan Süleyman Akyıldız dikkat çeken ifadeler kullandı. İdarecilerin iddialar karşısındaki tutumunu eleştiren Akyıldız, “Karşımızda o kadar ilgisiz muhataplar var ki maalesef biz söylemekten yorulurken onlar önemsememekten hiç yorulmadılar” ifadesine başvurdu. 

Sağlık-Sen Şube Başkanı Süleyman Akyıldız, konuya ilişkin açıklamasında, şunları kaydetti:

“Halkımızın sağlığı için gece gündüz demeden koronavirüs ile mücadele eden sağlık çalışanlarımız, Bilecik Devlet Hastanesi ve İl Sağlık Müdürlüğü  yöneticilerinin ilgisizliğinden dolayı bu bayramı da buruk geçirdi.

Covid-19 ile ön cephede mücadele eden hastane çalışanlarımız için aylardır dile getirdiğimiz hem mali hem de nöbet adaletsizliklerden dolayı hakları ile ilgili hiçbir işlem yapılmaması bizleri derinden yaralamıştır. Karşımızda o kadar ilgisiz muhataplar var ki maalesef biz söylemekten yorulurken onlar önemsememekten hiç yorulmadılar.

Ancak ilimizin Sakarya gazetesinde yapılan haberler doğrultusunda Bilecik Devlet Hastanesindeki ‘’nöbet adaletsizliği, adam kayırmacılık’’ haberlerinin ardından İl Sağlık Müdürlüğünce soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın yeri başhekimlik binası soruşturma yapılan odanın sağında hastane müdürü, solunda başhekim yardımcısı, karşısında başhekim ve sağlık hizmetleri müdürü bulunmaktadır. Bu koşullarda siz neyin soruşturmasını yapıyorsunuz personele aba altından sopa mı gösteriyorsunuz? Bu soruşturmada bile adil davranmıyorsunuz. Soruşturma sürecinde personel sanıkmış gibi ifadeleri alındı ya da düzenlenen bir matbu evrak imzalatıldı. Süreçte sanki suçlu personelmiş gibi davranıldı. İdareciler tarafından yapılan uygulamalar bu dönemin fedakâr ön cephe kahramanlarından sağlık personelini üzüp yıpratmıştır.

Bu dönemde kamuda birçok personel esnek mesai uygularken esnek mesai uygulayamayan personele karşılaştığı sorunların çözümü için destek olmak yerine azarlayan, hor görenler oldu. Esnek mesai uygulaması tüm personel için adil olarak düzenlendi mi acaba? Kimlere  hangi kritere göre esnek mesai uygulandı? Koşulları nedeni ile esnek mesai uygulanmayan personelin motivasyonu için ne yapılmıştır? Esnek mesai düzenlemesi boyunca hiç mesaiye gelmeyen personel var mıdır?

Bu dönemde ne basın, ne sendika, ne siyaset nede bürokrasi bana bir şey diyemez istediğimi yaparım, Pandemi sürecinde önümüzdeki sözleşmeler nasıl olsa uzatılır diyenler de duyuldu.  Emekliliği gelmiş personeli nöbete verirken hiç bir sağlık problemi olmayan daha mesleğinin baharında sayılabilecek sağlık personeli sekretarya işleminde görevlendirilmiş midir? 

Sahi alkış seremonisinde, ya da bir bürokratın hastaneye gelmesinde en önde yer alan sözleşmeli yöneticiler neden bir akşam sosyal mesafeyi koruyarak sağlık personeli ile bir iftar yapmamıştır?

Kanuni Sultan Süleyman’ın hasta yatağında  “Halk içinde mu’teber bir nesne yok devlet gibi, Olmaya devlet cihânda bir nefes sihhat gibi” diye söyleyerek hayat, sevinç ve mutlulukla, acı ve sıkıntılarla iç içe yaşanır pek çok dert ve sıkıntı insanın karşısına çıkabilir. Ancak bütün bu problemler sağlık kadar önemli değildir. Tek bir nefesin bile değeri bilinmelidir. Bütün dünya insanın olsa bile sağlık olmayınca hiçbir önemi olmamaktadır demek istemiştir. Onun için tüm sağlık çalışanlarımızın değeri bilinmeli ve hakları verilmelidir.”

Yayın: Bilecik Haber

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 12349 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
37 Yorum