HASTANEDE REZALET!..

HASTANEDE REZALET!..

9 aylık bebeğine kan tahlili yaptırmak isteyen anne, masasında çekirdek yiyen personeli görevini yapmaya davet edince tartışma çıktı. Sorumsuz personel, vatandaşla ilgilenmek yerine yanındaki çocuğuyla video izleyip çekirdek çitlemeyi tercih etti. Bu rezalet, Bilecik Devlet Hastanesi’nde yaşandı.

Bilecik Devlet Hastanesi’nin fiziki yetersizliği bir tarafa hastane personelinin sorumsuz ve vurdumduymaz tavırları artık rezalet boyutlarına ulaşmaya başladı. Hastanenin fiziki yetersizliğinden bunalan vatandaşlar personelden gördükleri kötü muamele ile iyice çileden çıktı. 

Bilecik Devlet Hastanesi’nde yaşanan olumsuzluklara bir yenisi daha eklendi. Sevk merkezine dönmüş haliyle kamuoyundaki güvenini her geçen gün yitiren devlet hastanesi bazı sorumsuz personeller yüzünden vatandaşların gitmek istemediği bir yer haline geldi. 

İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ MU?

Kan alma biriminde görevli personelin vatandaşla ilgilenmek yerine yanındaki çocuğuyla birlikte video izleyip çekirdek yemesi akıllara durgunluk getirdi. İnsan hayatını hiçe sayan bu personel yaptığıyla utanacağı yere 9 aylık bebeğine şifa arayan vatandaşı tersledi. 

cekirdek.jpg

ÇEKİRDEK ÇİTLEYİP VİDEO İZLEDİ

İddialara göre, 9 aylık bebeğine kan tahlili yaptırmak için hastaneye giden Ü.B., kan alımı için gerekli işlemleri yerine getirdikten sonra kan alma birimine geçti. Bu esnada C.Ö. isimli personelin masasında çekirdek yiyerek yanındaki çocuğuyla cep telefonundan video izlediklerini gördü. Çocuğunun kanının alınacağını söyleyen anne personelden kendisine cevap gelmediğini görünce C.Ö.’yü görevini yapmaya davet etti. Bunun üzerine anne Ü.B. ile personel C.Ö. arasında tartışma yaşandı. Hastane personeli vatandaşa sesini yükselterek tahrik edici sözler sarfetti.  

ŞİKAYETÇİ OLDU

Vatandaş Ü.B., başından geçen bu olayı Hasta Hakları Birimi’ne şikayet ederken, kan alma birimi gibi hijyenik olması gereken bir ortamda çekirdek yenmesine, çekirdekli elleriyle kan tüplerine dokunmasının izahını istedi. 

HASTANE YÖNETİMİ GÖREVİNİ YAPMALI

Hastanedeki olumsuz koşullar ve sorumsuz personellerden yaka silken Bilecik halkı artık hastane yönetiminin üzerine düşeni yapmasını istiyor. Vatandaşlar, sağlık hizmetleri için il dışına giden hasta sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekerken ‘Kan aldırmaya da mı il dışına gidelim’ diyerek gelinen durumu özetlediler.

YENİ HASTANE YAPILINCA PERSONEL DÜZELECEK Mİ?

Bilecik halkı, yapımı devam eden yeni hastaneyi bir umut ışığı olarak görse de hastane yapılmasının bazı kronik sorunları çözüme kavuşturmayacağını düşünüyor. Vatandaşlar, Bilecik Devlet Hastanesi’nde yaşanan bu rezaletin maalesef ne ilk ne de son olacağını bildiklerini kaydederek şunları dile getiriyor:

“Yeni hastanenin yapılmasını dört gözle bekliyoruz. Ancak yeni hastane yapılınca hastane personeli düzelecek mi? Doktorlarımızdan gördüğümü mütevaziliği maalesef hastane personelinden göremiyoruz. Hastane yönetimi, hastanenin fiziki yetersizliklerinin arkasına sığınmaktan vazgeçmedikçe, anlayışsız hastane personelleri olduğu sürece ilimiz sağlık hizmetlerinin kalitesinin yükselmesi mümkün olmayacak. Yapımı devam eden yeni hastane fiziki koşulları iyileştirse dahi kalitesiz personeller Bilecik halkını mağdur etmeye devam edecek. Bu konuda başta hastane yönetimi olmak üzere yetkili kim varsa gerekeni yapmalı” dediler. 

HASTANE ÇALIŞANI KİMDEN GÜÇ ALIYOR?

Hastanenin hemşiresinden hasta bakıcısına, teknisyeninden hademesine kadar şikayet yağıyor. Gazetemize ulaşan birçok şikayeti değerlendiriyor ve zaman zaman gündeme getiriyoruz. Ancak gelinen süreçte; Vatandaşların iddiaları o kadar vahim noktalara ulaştı ki ‘Hastane çalışanı kimden güç alıyor?’ diye sormamak elde değil. 

HESABINI KİM VERECEK?

5 yaşındaki çocuğu gece yarısı ateşlenen babanın Bilecik Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne geldiğinde odasında uyuyan doktorun gözlerini aralayıp vatandaşa attığı fırçanın hesabını kim verecek?

Koridorları temizleyen temizlik görevlisinin elinde çay ve simitle gelerek hasta refakatçisini kahvaltı yapmak için oturduğu sandalyeden kaldırmasının hesabını kim verecek?

Yatalak hastasının raporunu yenilemek için geldiği sekretaryadan işlem yaptırmak isterken ‘Niye hastanın kendisini getirmedin?’ diyerek alınan randevuyu silen ve hasta yakınına zorluk çıkaran sekreterin hesabını kim soracak?

HASTANE YÖNETİMİ AÇIKLAMA YAPACAK MI?

Bilecik Devlet Hastanesi’nde yaşanan bu ve buna benzer olumsuz durumlarla ilgili hastane yönetiminden açıklama bekleniyor. Hastane yönetiminin kamuoyunun vicdanlarını rahatlatması adına gelecek açıklama merakla bekleniyor. 

hastanede-rezalet4.jpg

 

Bu haber toplam 31184 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
150 Yorum