HATALI SÜRÜCÜYE KIRMIZI DÜDÜK

HATALI SÜRÜCÜYE KIRMIZI DÜDÜK

Kurban Bayramı’nda oluşabilecek trafik kazalarının önüne geçebilmek için İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde hayata geçirilen ‘Kırmızı düdük’ uygulaması kapsamında Bilecik’te araçlardaki çocuklara kırmızı düdük, tişört, şapka ve broşür dağıtıldı.

İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Kayı Plaza kavşağında gerçekleşen uygulamayla projeyi başlattı.

hatali-surucuye-kirmizi-duduk2.jpg

Kurban Bayramı’nın yaklaşması dolayısıyla meydana gelebilecek trafik kazalarının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı’nca 81 ilde başlatılan ‘Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük’ projesi kapsamında Bilecik’te farkındalık uygulaması gerçekleştirildi.

Proje kapsamında çocukların aileler üzerindeki yaptırım etkisi kullanılarak özellikle aşırı hız, emniyet kemeri ve araç kullanırken cep telefonu kullanımı hususlarında kural ihlali yapan, sürücü konumundaki anne ve babaların uyarılması hedefleniyor.

Bu bağlamda; Kayı Plaza kavşağında, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal tarafından proje başlatıldı. Çocukları ile birlikte seyahat eden ailelere şapka, tişört ve düdük dağıtılarak proje hakkında bilgi verildi.

Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, projenin güzel sonuçlar vereceğine inandıklarını ifade ederek, şunları dile getirdi:

hatali-surucuye-kirmizi-duduk3.jpg

ÇOCUKLAR VE POLİS BİRLİKTE HAREKET EDECEK

“Bayram tatilimiz dokuz gün ve bayram tatillerinde trafiğin artmasından dolayı maalesef can ve mal kayıplarında bir artış söz konusu oluyor. Bu bağlamda trafikteki kazaları azaltmak adına Emniyet Genel Müdürlüğümüzün farkındalık oluşturmak için bir çalışması oldu. Bizde Bilecik Emniyet Müdürlüğü olarak ‘Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük’ projesi kapsamında çocuklarımıza kırmızı düdük dağıtacağız. Çocuklarımız, emniyet kemeri bağlamayan, seyir halinde ilen telefonla konuşan, aşırı hız yapan sürücüleri düdük öttürerek uyaracak. Bu bayramda çocuklarla polis birlikte hareket edeceğiz. İnşallah iyi sonuçlar verecek.

hatali-surucuye-kirmizi-duduk4.jpg

MÜDÜR NAMAL, SÜRÜCÜLERE UYARILARDA BULUNDU

Bilecik Emniyet Müdürlüğü olarak kendi sorumluluk alanımızdaki şehirlerarası ve şehir içi yollarda bayram süresince gerekli tedbirleri alacağız. 24 saat boyunca sürücüleri uyararak dikkatli olmalarını ve rahat yolculuk yapmalarını sağlayacağız. Sürücülerden özellikle istirhamımız yorgun ve uykusuz ilen araç kullanmasınlar. Bu durum dikkatsizliğe ve kazalara sebep oluyor. Emniyet kemerlerini kesinlikle taksınlar, cep telefonu kullanmasınlar ve aşırı hız yapmasınlar. Çünkü trafik kazalarındaki sebepler açısından baktığımızda en önde gelen sebepler olarak öne çıkıyor” ifadelerini kullandı.  

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2547 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.