HATASINI KABUL ETTİ

HATASINI KABUL ETTİ

Eğitim-İş Sendikası’nın; “..velileri ve öğrencileri imam hatip okullarına yönlendirmeye yönelik faaliyetlerin engellenmesi” hususunda, içinde imam hatip mezunları ve Ensar vakıflarına ağzı alınmayacak hakaretlerde bulunduğu yazıyı, bakanlık talimatı gibi işlem yapılması, 7 ilçe kaymakamlığına, merkez okul ve kurum müdürlüklerine İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak imzasıyla gönderilmesi üzerine “28 Şubat zihniyetine ALTINKAYNAK” başlığı ile verdiğimiz manşetin ardından Bilecik kamuoyu adeta ayaklandı.

Haberin ardından Bilecik İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (BİLMED) ve Eğitim Bir-Sen gazetemize basın açıklamalarda bulundu.

Diğer taraftan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak hatasını kabul ederek “O yazı geri çekildi. Zaten derhal müdahale etmiştik. Gözden kaçmış. Böyle bir şeyin altına bilerek imza atmam mümkün değil. Bu yazıyı hiç savunmuyorum. Buna Milli Eğitim Müdürü beceriksiz deyin, bu adam imzaladığı kağıdı okumuyor mu deyin, hatadır, aymazlıktır deyin, ama kişiliğimin buna katılması yanlış” dedi.

Altınkaynak açıklamasında şunları kaydetti:

"Benim İmam Hatiplilere olan bakışımı herkes bilir.  Yazıda bir sıkıntı var bunu eleştirebilirsiniz ama şahsıma dönük olması beni üzdü. Benim eşim 28 Şubat'ta başörtüsü mağduru, oğlumun başına gelenleri siz yazdınız. Kızım İmam Hatip öğrencisi. İdari yönden bir aksaklık olabilir, bu belediyede de gazetede de olabilir. Ertesi gün düzeltilir, bizde düzelttik ama oradaki ifadeler beni gerçekten çok üzdü. 

O yazı geri çekildi, zaten yayınlatmadık biz bunu derhal müdahale etmiştik. Bu gözden kaçmış, İsmail Altınkaynak bilerek öyle bir şeyin altına imza atar mı? Bu bir hatadır ama bu hatayla kişinin yaptığı işi sorgulayın. Bu müdür beceriksiz diyebilirsiniz ama buna 28 Şubat zihniyetinin müdürü derseniz 28 Şubat'tan mağdur olmuş bir insana yapılacak en büyük hatadır. Benim eşim hala çalışmıyor, benim kızım hala İmam Hatip'te öğrenci. 

Bu yazıyı hiç savunmuyorum, burası doğru. Buna milli eğitim müdürü beceriksiz deyin, bu adam imzaladığı kağıdı okumuyor mu deyin ama şahsıma dönük 28 Şubat'çı demeniz beni yaraladı. Bu beceriksizliktir, hatadır, aymazlıktır deyin ama kişiliğimin buna katılması yanlış. Ben İmam Hatip'e kendim gittim ve bu çocuklara İmam Hatip'i sevdirin dedim. İmam Hatip ile ilgili organizasyonları, vakıfları, dernekleri bir araya getirdiğimde kızım başörtülü diye beni eleştirmişlerdi."

 

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 2526 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum