HAYALİMİZİN PEŞİNDEN KOŞACAĞIZ

HAYALİMİZİN PEŞİNDEN KOŞACAĞIZ

Hafta sonu gerçekleşecek ‘Bilecik Ortak Akıl’ toplantısının lansmanında bir süredir Bilecik kamuoyunu meşgul eden ‘Hayal Et’ sloganının ne olduğu ortaya çıktı. ‘Hayal Et’ sloganının bir proje olduğu ve bu projenin platform haline getirilerek, Bilecik halkının ilimizin gelecek vizyonuna ilişkin öneri ve düşüncelerinin alınacağı öğrenildi. 

Vali Tahir Büyükakın, Osmanlı Devleti’nin bir rüyadan doğarak Cihan İmparatorluğu olduğunu anımsattı ve bahse konu proje ile Bilecik’in rüya şehir olmasının yollarının aranacağını ifade etti.  ‘Hayal Et’ sloganının bundan sonra ‘Hep birlikte Hayal Et Bilecik’ olarak yoluna devam etmesini isteyen Büyükakın, Bileciklileri ilimizin geleceği için hayal kurmaya davet etti. 

Proje kapsamında oluşturulacak sosyal medya hesapları ve internet portalları üzerinden vatandaşların isteklerinin toplanacağı kaydedildi. 

1-465.jpg

17-18 Şubat tarihlerinde Bozüyük Grand Çalı Otel’de gerçekleştirilecek ‘Bilecik Ortak Akıl’ toplantısının lansmanı yapıldı. Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen lansmana, Vali Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü İbrahim Taş, Bilecik TSO Başkanı Mefail Ateş, civar ilçe ve belde belediye başkanları, STK temsilcileri ile Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal ve Yazı İşleri Müdürümüz Mücahid Erdal’da katıldı. 

‘ÖNYARGILARDAN ARINMAK LAZIM’

Lansmanın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, ‘Marka Şehir Bilecik’ ve ‘Bilecik Ortak Akıl’ toplantıları ile yol haritasına ilişkin belirgin envanterlerin elde edildiğini belirtti. Hafta sonu gerçekleşecek toplantıyla birlikte bir kez daha ilimiz dinamikleri üzerine görüş alışverişinde bulunulacağını aktaran Başkan Yağcı, ilimizin avantaj ve dezavantajlarının belirlenmesi hususunda önemli bir çalışmanın kendilerini beklediğini dile getirdi. Bu tür toplantılarda önyargılardan arınmak gerektiğine dikkat çeken Başkan Yağcı, arama konferansı metoduyla gerçekleşecek toplantının ilimize hayırlar getirmesini diledi. 

‘KENTE DAİR BİR KANAAT OLUŞTU’

Vali Tahir Büyükakın ise göreve başladığı günden itibaren yoğun bir çalışma içerisine girdiğinden bahsederek kendisinde kente dair genel bir kanaat oluştuğunu ifade etti. Bilecik’in gelecek vizyonuna ilişkin yaptığı görüşmelerin olumlu sonuçlar getireceğine inandığını dile getiren Vali Büyükakın, “Belediye başkanlarımızın olmadığı gelecek çalışması boştur. Biz belediye başkanlarımızda bu toplantıyla ilgili konuştuğumuza bana heyecan verdi. Ortak bir ruh varsa başarı geliyor yoksa olmuyor” dedi. 

Sahiplenme konusunda yaşanan bir takım sıkıntıların olduğunu dile getiren Büyükakın ancak zor ve kötü şartlar altında birlik beraberlik sağlandığını anlatarak şu mesajları verdi:

2-467.jpg

‘KENTİN ORTAK HAFIZASI OLMALI’

“İnsanımız başımız derde düşmeden de birlikte olabilmeyi öğrenmeli. Bununla beraber toplumsal hafızayı mutlaka oluşturmalıyız. Bir vali geliyor gittiğinde onun çalışmaları yarım kalıyor, belediye başkanlarında da aynı durum oluyor. Böyle olduğunda ise memleket kaybediyor. Bu sebeple kentin ortak hafızası mutlaka alınmalı.” 

‘HEP BİRLİKTE HAYAL ET BİLECİK’

Vali Tahir Büyükakın, konuşmasının devamında ‘Hayal Et’ sloganı ile ilgili açıklamalarda bulunarak Osmanlı Devleti’nin bir rüyadan doğarak Cihan İmparatorluğu olduğunu anımsattı ve bahse konu proje ile Bilecik’in rüya şehir olmasının yollarının aranacağını ifade etti.  ‘Hayal Et’ sloganının bundan sonra ‘Hep birlikte Hayal Et Bilecik’ olarak yoluna devam etmesini isteyen Büyükakın, Bileciklileri ilimizin geleceği için hayal kurmaya davet etti. 

Vali Büyükakın, “Bilecik’i hep birlikte hayal edeceğiz. Bilecik, yeniden bir hayal şehir olabilir. Bir hayale inanıp elbirliği ile çalışırsak başarılabilir. Burası rüya şehir olmayı hak ediyor. Basın mensuplarımızın bize vereceği destek çok önemli” diye konuştu.

3-353.jpg

Haber sitemizde ‘Hayal Et Bilecik’ ile ilgili yaptığımız röportajları yakından takip ettiğini anlatan Vali Büyükakın, kamuoyunda oluşan farkındalığı izlediğini ve bu durumun doğru kanalize edilmesi adına gerekli çalışmaların yapılacağını anlattı. 

‘HER ŞEY BİR KIVILCIM İLE BAŞLAR’

Vali Tahir Büyükakın’ın konuşmasının ardından diğer katılımcılar duygu ve düşüncelerini aktardı. Bu bağlamda söz alan Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal, ‘Bilecik Ortak Akıl’ toplantısına ilişkin önerilerde bulunarak, “Her şey bir kıvılcım ile başlar. Dolayısıyla bu tür toplantılar ve buluşmalar bir kıvılcım yaratıyor. Bence, ilimizin büyük şehirlerin arasına sıkışmış hali nasıl avantaja dönüştürülebilir bu toplantıda bu konu üzerine yoğunlaşılmalı. Ayrıca ilimize özgü değer ve kaynaklarla ilgili doğru teşhisler yapılarak doğru politikalar izlenmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. 

4-126.jpg

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal’da Bilecik’in marka arayışları ve ‘Hayal Et’ projesi ile ilgili Sakarya Gazetesi’nin ve Erdallar Basın kuruluşlarının üzerine düşeni yerine getirmeye çalıştığını ve böyle devam edeceğini söyledi. ‘Hayal Et Bilecik’ röportajlarımızdan bahseden Mücahid Erdal ‘Bilecik Ortak Akıl’ toplantısının ilimizin geleceği için büyük önem arz ettiğini kaydederek, çalışmaların Bilecik’e hayırlar getirmesini diledi. 

‘Bilecik Ortak Akıl’ toplantısının lansmanı günün anısına hatıra fotoğrafı çekinilmesi ile sona erdi. 

6-006.jpg

Öte yandan, ‘Bilecik Ortak Akıl’ toplantısı bugün Bozüyük Grand Çalı Otel’de başlayacak ve yarında devam edecek.   

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2547 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum