HAYATİ İNANÇ KONFERANSINA BÜYÜK İLGİ

HAYATİ İNANÇ KONFERANSINA BÜYÜK İLGİ

Diyanet TV'de yayınlanan 'Can Veren Pervaneler' programının konuğu Yazar Hayati İnanç, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bilgi ve Değerler Kulübü tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında Bilecik’te konferans verdi.

hayati-inanc-konferansin-buyuk-ilgi2.jpg

Hayati İnanç’ın Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konferansı büyük ilgi gördü. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bilgi ve Değerler Kulübü Başkanı Faruk Aslan’ın açılış konuşmasının ardından “Can Veren Pervaneler” isimli konferansı ile Bilecikliler ile bir araya gelen İnanç, konferans süresince iletişim, edebiyat ve şiir üzerine bir anlatı gerçekleştirdi.

Kendi hayatından verdiği örneklerle söyleşiye devam eden İnanç, Baki Fuzuli, Taşlıcalı Yahya, Şeyh Galip, Kanuni, Fatih Sultan Mehmet’in divanlarından örnekler vererek onların hayata, şiire ve aşka yaklaşımları hakkında kendine has üslubuyla bilgiler verdi.

Konferansa, Vali Yardımcısı Akın Yılmaz, Müftü Necati Akkuş, İŞKUR Müdürü Ayhan Tozan, Kültür ve Turizm Müdür V. Mehmet Kocabıçak, Telekom İl Müdürü Erhan Balık, Ensar Vakfı Bilecik Şube Başkanı Cengiz Çelik, STK temsilcileri ve diğer davetliler katıldı.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2697 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.