Haydi Bilecik, gıdanı koru israfı önle

Haydi Bilecik, gıdanı koru israfı önle

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin başlatmış olduğu ''Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık'' kampanyası kapsamında gıda israfını önlemek amacıyla bilgilendirme yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin başlatmış olduğu ''Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık'' kampanyası kapsamında gıda israfını önlemek amacıyla bilgilendirme yapıldı.  

Vali Bilal Şentürk, İl Sağlık Müdürlüğü önünde, sağlık çalışanlarına da destek olmak ve gıda israfını önlemek amacıyla Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce yürütülen 'Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık'' kampanyasına Bilecik olarak etkin bir şekilde katılmak istediklerini kaydetti.  

haydi-bilecik-gidani-koru-israfi-onle2.jpg

Koronavirüsle mücadele edildiği bir dönemde gıdanın ve sağlığın ne kadar ehemmiyetli ve sağlığın da gıdaya bağlı olduğumun  bir kez daha anlaşıldığını ifade eden Vali Şentürk,  şöyle konuştu: 

''İnancımız gereği de israfın haram olduğunu bilen ve inanan bir toplum olarak bu konuda daha duyarlıyız. Bu bizim için önemli. Bütün hassasiyetlerimize rağmen bizlerde de maalesef çok yoğun bir israfın olduğunun farkındayız. Özellikle toplu gıda tüketimi yapılan yerlerde ve evlerde ziyadesiyle israf yaşanıyor. İsrafın sudan başlayarak ekmekle devam ettiğini, ama pek çok gıda ürünümüzde maalesef uygun saklama şartlarını oluşturmadığımızda, ihmal davranışlarımızdan dolayı birçok gıdamızın israf olup çöpe gittiğini biliyoruz ve görüyoruz. Onun için; hep beraber bakanlığımızın kampanyasına sahip çıkalım. Sosyal medyada başlatılmış olan ''www.gidanikoru.com'' sitesindeki o sloganı hep beraber sahiplenelim, Bilecik olarak sesimizi duyuralım. Farkındalığı önce büyükler yetişkinler olarak bizler sağlayalım. Sadece slogan seviyesinde değil ama farkındalık oluşturmak noktasında önce slogandan başlayarak paylaşalım ve gıdamızı israf etmeyelim, gıdamızı koruyalım ve soframıza hep beraber sahip çıkalım.''  

haydi-bilecik-gidani-koru-israfi-onle3.jpg

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce, gıda israfının önlenmesi amacıyla özellikle okullarda farkındalık yaratmak ve çocukları bilinçlendirmek amacıyla 1000 adet gıda israfı kitapçığı ve 1000 adet aktivite kitabı hazırlanarak okullarda dağıtımları gerçekleştirildi.  

Halkı bilinçlendirmek amacıyla 100 adet poster hazırlanarak, il genelinde toplu tüketim noktalarına asıldı. Kampanyaya destek olmak ve pandemiye de dikkat çekerek, halk sağlığını korumak amacıyla 3000 adet Gıdanı Koru yazılı bez maske bastırılarak dağıtımı yapıldı. 

Programa, İl Sağlık Müdür Vekili Ferhat Damkacı ve Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Mustafa Demirbaş ile sağlık personeli katıldı.

haydi-bilecik-gidani-koru-israfi-onle4.jpg

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2749 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum