Hedef 1 milyon ceviz

Hedef 1 milyon ceviz

1 milyon ceviz fidanının toprakla buluşturulması hedefleniyor.

Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, 'Benim Projem Senin Projen' projesi ile Bilecik'in önderliğinde 6 ildeki 50 bin dekar alanda 1 milyon adet ceviz fidanını toprakla buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Söğüt'e bağlı Çaltı Köyü'nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya, İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Halis Nalbant, Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, AK Parti Söğüt İlçe Başkanı Ertuğrul Torun, İl Genel Meclis Üyeleri Mesut İpekçi ve Necdet Yıldız ile üreticiler katıldı. 

hedef-1-milyon-ceviz2.jpg

'Boş kalan arazilerin değerlendirilmesi projesi” kapsamında bir sunum gerçekleştiren İl Müdürü Yoldaş, ülkemizde çeşitli nedenlerle boş kalan atıl arazilerin yıllık 14 milyar liralık kayba yol açtığını bildirdi. Bu kaybın önüne geçmek için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Müdür Yoldaş,"Bizde Çaltı ve Dudaş bölgemizde atıl durumda olan ve birçoğu uzun yıllardır kullanılmayan geniş arazilerde örnek üretimler yaparak hem ilimiz hem de ülke ekonomimize katkıda bulunmak istiyoruz.

Bu projeyle 10 bin 675 dekar arazimizi üretimde değerlendirmek istiyoruz. Ayrıca “Benim Projem Senin Projen” çalışması ile ilimizin koordinatörlüğünde 6 ilde (Bilecik, Kütahya, Afyon, Uşak, Aksaray, Iğdır ) 50 bin dekar alanda 1 milyon adet ceviz fidanını toprakla buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Müdür Yoldaş'ın sunumunun ardından üreticilerin soruları cevaplandırıldı.

hedef-1-milyon-ceviz3.jpg
 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2405 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.