HEDEF 1 MİLYON TURİST

HEDEF 1 MİLYON TURİST

Geçtiğimiz yıl 700 bini aşkın turist ağırlayan Bilecik; 2018 yılı turist beklentisini 1 milyona yükseltti. Son yıllarda gerçekleştirilen turizm hamleleriyle kritik eşik atlanarak yatırımların meyveleri toplanmaya başladı. 

Yurt içinden ve yurt dışından binlerce kişinin seyahat ajandasına ismini yazdırmayı başaran ilimiz buna paralel olarak turist hedefini yükseltti. 2017 yılını 700 bini aşkın ziyaretçi sayısıyla kapayan Bilecik; 2018 yılı hedefini 1 milyon olarak güncelledi. 

Bilecik Belediyesi’nce şehrimize kazandırılan Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi ve Yaşayan Şehir Müzesi, Bilecik turizminde önemli bir rol üstlendi. Şeyh Edebali Türbesi ve Ertuğrulgazi Türbesi’nin başını çektiği tarihi mekanlarımıza yönelik düzenlenen tur ve organizasyonlar başarıyla gerçekleştirilince turizm alanında önemli yol katedildi. 

Diğer yandan, TRT’de yayınlanan ‘Diriliş Ertuğrul’ ve ‘Payitaht Abdulhamid’ dizilerinde Söğüt’ün ve Bilecik’in işlenmesi turizmdeki hedeflerin yükselmesinde ciddi pay sahibi oldu. 

1-484.jpg

‘MARMARA’NIN PARLAYAN YILDIZI’

Belediye Başkanı Selim Yağcı, 15-22 Nisan tarihleri arasında farkındalık oluşturulması amacıyla kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, ilimizin turizm hedeflerine her yıl yenilerini eklediğini ifade etti. 

Bilecik’in turistik değerleri, şehrin yakın zaman dilimindeki turizme ilişkin hedefleri ve son dönemlerde turizmde elde edilen başarılara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Yağcı, Bilecik’in Marmara’nın parlayan yıldızı olma yolunda önemli yol aldığına dikkat çektiği açıklamasında, şunları kaydetti:

“2023 Türkiye’si hedeflerine büyük katkı sağlayan bir şehir olarak söz konusu sonuçlarının vermiş olduğu enerji ve sinerji ile çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Yine bu enerji ile Bilecik'e tarihi referanslarından almış olduğu kuvvetiyle ülkemiz ve dünyaya sesini en iyi şekilde duyurmaya çalışacak.

Tarihi ve kültürel yöndeki değerleri olmak üzere, doğal güzellikleri, yeşil alanları, güçlü, büyüyen ekonomisi ve sanayisi, çevre, ulaşım, eğitim ve spor alanındaki başarılarıyla adından söz ettirmeye devam eden Bilecik; bugün adına yakışır bir biçimde ekonomide, sanayide, ulaşımda, turizmde ve eğitimde Türkiye'nin 2023' vizyonunda geri kalmama adına var gücüyle çalışıyor.

2-488.jpg

‘BİLECİK, TURİZMDE YATIRIM YAPMAK İSTEYENLER İÇİN BİRÇOK AVANTAJA SAHİP’

Bilecik Belediyesi olarak düşüncemiz turizmin; yeni dönemde Bilecik’in birçok açıdan gelişmesine lokomotif olacağı şeklindedir. Bilecik Belediyesi olarak, son yıllarda turizme ilişkin gerçekleştirdiğimiz önemli yatırım ve çalışmalarımızın meyvelerini erkenden almaya başladık. Uluslararası Tiyatro ve Çocuk Festivalleri, Uluslararası Zirveler ve Oturumlar ile Kültür ve Kongre Turizminde önemli mesafeler kaydeden Bilecik; Harmankaya Kanyonu, Göletler, Kınık Çömlekçiliği, Eko Turizm, Şeyh Edebali Türbesi, Söğüt Şenlikleri, ile yurt içinden ve yurt dışından binlerce konuğu ağırlıyor. İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya gibi metropol şehirlerin bağlantı ve uğrak yeri olan Bilecik, yılda binlerce yerli ve yabancı turisti, Bilecik Şeyh Edebali Türbesi başta olmak üzere, ilçesi Söğüt'teki Ertuğrul Gazi ve Dursun Fakih Türbeleri ile birçok tarihi ve kültürel özelliği önde olan yerleri ziyaret ediliyor.

Bilecik Belediyesi tarafından şehre kazandırılan ve büyük bir beğeni ile karşılanan Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, gerek yeşil alanları ile gerek diğer görsel öğeleri ile şehrin turizm hayatına çeşitlilik getiren eser, aynı zamanda bir eğitim projesi olarak büyük bir öneme sahip. Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, Osmanlı Padişahları ve her bir padişahın devrinde yapmış olduğu icraatları muhataplarına aktarıyor ve Bilecik'in Fethi belgeseli ile konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Tüm bu yönleri değerlendirildiğinde Bilecik turizmde de yatırım yapmak isteyenler için birçok avantaja sahip bir şehir.'

‘BİLECİK’İMİZİN KALKINMASINDA TURİZM YENİ LOKOMOTİFLERDEN BİRİ OLACAK’

Bilecik Belediyesi eliyle tanıtım ve turizm alanında birçok önemli organizasyon ve buluşmaya ev sahipliği yapan Bilecik başta İnanç Turizmi olmak üzere şehrin doğal güzellikleri ve keşfedilmemiş yönleri ile cazibe merkezlerinden biri oldu. Doğal güzellikleri, yeşil alanları,  çevre, ulaşım, eğitim ve spor alanındaki başarılarıyla yeni yatırım ve teşviklerin merkezi olan Bilecik, sahip olduğu bütün değerleri ile Bilecik gibi büyüyecek ve Marmara Bölgesi ve ülkemizin örnek şehirlerinde birisi olacak. Kentleşme oranında yüzde 30'u aşkın bir değere sahip olan Bilecik, bir yandan büyürken, diğer yandan doğal güzellikleri ve temiz çevresinden ödün vermeyecek. Yüzde 53'lük yeşillik oranıyla ülkemizin yeşili çok ilk şehirleri arasına giren Bilecik,   yaşam endeksi verilerine göre insanların birçok hizmete ilişkin memnuniyet oranlarının yüzde 80'e yakın olduğu bir şehir. Bütün bu değerleri ile Bilecik ekonomi ve sanayide yeni cazip merkezlerden olurken, huzur ve doğal yaşantının da hakimiyetini kaybetmediği şehirler arasında yer alıyor.

3-369.jpg

‘BİLECİK, ALTERNATİF TURİZM KAYNAKLARI İLE ÖN SIRALARDA YER ALIYOR’

2018 Yılının turizm yılı olarak belirlendiği ülkemizde Bilecik, bu yarıştaki yerinin çok önemli ve katkı sağlayacak şekilde olacağına inanıyoruz. Buna ilişkin olarak; alternatif turizm değerleri çok olan Bilecik; Trekking, rafting, foto safari, Offroad, Martar Safari, Av Turizmi, Ekoturizm, Paraşütçülük ve dağcılık gibi alternatif turizm imkanları ile Bilecik'in turizmdeki yerinin gelecekte parlak olacağını gösteriyor. İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya gibi çevresinde 25 milyon nüfusa sahip metropol şehirlerin bağlantı noktası ve uğrak yeri olan Bilecik, yılda binlerce yerli ve yabancı turisti, Bilecik Şeyh Edebali Türbesi başta olmak üzere, Ertuğrul Gazi ve Dursun Fakih Türbeleri ile birçok tarihi ve kültürel özelliği önde olan yerleri ziyaret edildi.”

4-138.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1775 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.