Hedef; enerji verimliliğini artırmak

Hedef; enerji verimliliğini artırmak

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından hazırlanan ‘Enerji Verimliliği Etüd Proje Eğitim ve Uygulamaları ile Sanayi Üretimine Değer Kazandırıyor’ projesi BEBKA’dan destek almaya hak kazandı.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından hazırlanan ‘Enerji Verimliliği Etüd Proje Eğitim ve Uygulamaları ile Sanayi Üretimine Değer Kazandırıyor’ projesi BEBKA’dan destek almaya hak kazandı. Sanayide enerji verimliliğinin artırılmasını hedefleyen proje kapsamında enerji maliyetlerinin düşürülmesine yönelik planlamalar yapılacak. Uzun vade de ise sanayi üretimine değer kazandırılacak.

Diğer yandan, Bilecik’in kişi başı enerji tüketiminde Türkiye’de ilk sırada yer aldığı öğrenildi. Buna bağlı olarak yüksek maliyetleri ortaya çıktığı kaydedildi. Hazırlanan projenin verimliliğin artması ve maliyetlerin aşağı çekilmesinde rol üstlenmesi bekleniyor.

Diğer yandan, Basın Masası’nın son bölümünde ilimizin sanayi ve ticaret hayatı ile gelecekteki ekonomik beklentiler masaya yatırılmıştı. Mücahid Erdal’ın hazırlayıp sunduğu programda; Ramazan Kurtulmuş, Sedat Bayam ve Mehmet Erdem değerlendirmelerde bulunmuştu. Bilecik sanayisinde verimlilik artırıcı ve maliyet düşürücü hamlelerin kentin ekonomik gelişime katkı sunacağı dillendirilmişti.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2278 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.