HEMŞEHRİMİZ OSMAN ŞIKLAR HAYATINI KAYBETTİ

HEMŞEHRİMİZ OSMAN ŞIKLAR HAYATINI KAYBETTİ

Merkez Bankası Eski Başkanlarından Osman Şıklar, 84 yaşında hayatını kaybetti.

Dün akşam saatlerinde tedavi görmekte olduğu hastanede hayata gözlerini yuman Şıklar'ın cenazesi, 26 Haziran 2013 Çarşamba günü (yarın) Kocatepe Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığında toprağa verilecek.

Osman Şıklar kimdir?

Osman Şıklar, 1929 yılında Bilecik'te dünyaya geldi. İstanbul Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu (Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi), Banka-Muhasebe bölümünü bitiren Şıklar, 1954 yılında girdiği Merkez Bankası'nda bütün kademelerde çalıştı ve 1981 yılında, Başkan İsmail Hakkı Aydınoğlu'nun görevden ayrılması sonrası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı görevine getirildi.

Başkanlık görevinden sonra, 1984 yılında Almanya'da T.C. Bonn Büyükelçiliği nezdinde Ortaelçi olarak görev yaptı, daha sonra emekli oldu. Sanayi ve bankacılık sektörleri ile özel finans kurumlarında yönetim kurulu üyelikleri ve icra komitesi başkanlıkları yaptı.

1995 yılından sonra, Başbakan Başmüşavirliği, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Banka Meclisi Üyeliği ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başdanışmanlığı yaptı. Şıklar, Fransızca biliyordu. Kaynak:Haberler.com

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.