‘HER MAHALLEYE KREŞ AÇMAK İSTİYORUZ’

‘HER MAHALLEYE KREŞ AÇMAK İSTİYORUZ’

Belediye Başkanı Semih Şahin, meclis toplantısında yaptığı açıklamada, “Her mahalleye kreş açmak istiyoruz” dedi.

Bilecik Belediyesi Bilgi Evi’nde açılacak kreşin ilk olacağını belirten Semih Şahin, önümüzdeki süreçte her mahallede bir kreş açmak istediklerini ifade etti.  

Ayrıca Semih Şahin, uzun vadeli programlarında ise belediyeye ait kreşlerin ücretsiz olmasını planladıklarını kaydetti.

her-mahalleye-kres-acmak-istriyoruz2.jpg

Bilecik Belediye Meclisi Ekin ayı olağan toplantılarının 2’nci birleşimi gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Semih Şahin başkanlığında gerçekleşen toplantıda görüşülen 2 gündem maddesi karara bağlandı.

İlk olarak Beşiktaş Mahallesi’ne konulacak trafo için İmar Planı’ndan gelen rapor oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde ise belediye tarafından açılacak kreşin ücretlerine ilişkin ücret ve tarife komisyonundan gelen rapor oylamaya sunuldu. Komisyondan oybirliği ile gelen rapor mecliste oyçokluğu ile kabul edildi.

Buna göre, Bilecik Belediyesi Bilgi Evi’nde açılacak kreşte 55 çocuk hizmet alacak. 33 ile 66 ay arasındaki çocukların faydalanacağı kreşin ücreti vatandaşlar için aylık 1000 TL, belediye çalışanlarının çocukları için 750 TL, ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için 500 TL ve şehit ile gazi yakınlarının çocukları için ücretsiz olacak.

her-mahalleye-kres-acmak-istriyoruz3.jpg

Gelir durumu iyi olan ailelerin çocukların 20, belediye personelinin çocuklarından 10, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarından 20, şehit ve gazi ailelerinin yakınlarından ise 5 çocuk alınacak.

Öte yandan, AK Parti Grup Sözcüsü Çetin Kaya ise ücretlerin yüksek olduğunu söylerken, AK Partili Muhammed Karadayı da belediye personellerine ayrıcalık tanınmasının doğru olmadığını ifade etti.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2584 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum