HIDIRELLEZ COŞKUYLA KUTLANDI
Sinan Önce
Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı, merkez Deresakarı Köyünde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 8 Mayıs Pazar günü saat: 14:00'da başlayan etkinliklere ilimiz bürokrasi ve siyasilerinin çoğu tam kadro katılırken, köy meydanı bayram yerine döndü.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okunmasıyla başlayan etkinlikler daha sonra konuşmalarla sürdü. Deresakarı Köyü Muhtarı İsmail Çam yaptığı konuşmasında köyüyle ilgili sorunları dile getirerek; "Köy yolumuz yenilensin istiyoruz. Ayrıca su depomuz eskidi bununda yenilenmesini istiyoruz" dedi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Seyfettin Topsoy'da bir milletin oluşumunda dil, din, tarih kültür ve kültürel değerlerin büyük önem arz etmekte olduğunu ifade ederek; "Bu vesile ile tarihi kesin olarak tespit edilemeyen yani; neden, niçin, nasıl gibi sorular sorulmaksızın atadan oğla kalan, gelenek, görenek, töre, tören, inanç ve bayram gibi manevi kültürel değerlerini koruyan ve bu değerlerini kuşaktan kuşağa aktaran milletler her zaman tarih sahnesinde var olmuş ve de yıllarca ayakta dimdik kalmayı başarmışlardır" dedi.
Konuşmaların ardından ilimiz yerel sanatçılarından Gül Taş sahne aldı. Taş, seslendirdiği Türk Halk Müziği eserleri ile dinleyenlerden tam not aldı. Etkinlikler daha sonra Kütahya folklor ekibinin gösterileri ve Kültür Bakanlığı sanatçısı Zeynel Sağ'ın Türk Halk Müziği konseriyle devam etti. Zeynel Sağ neşeli ve hareketli tavırlarıyla izleyenlerden tam not alırken seslendirdiği eserler ise beğeniyle dinlendi. Zeynel Sağ'ın ardından Kütahya Halk Eğitim Merkezi gösteri grubu yöresel oyunlarını sergiledi. Etkinlik töreni pilav ikramının ardından sona erdi.
Etkinliklere Vali Halil İbrahim Akpınar, Eski Devlet Bakanı Bahattin Şeker, Ak Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz, CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Selim Yağcı, daire müdürleri, siyasiler, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.