HİJYEN VE SAĞLIKTAN TAVİZ YOK!

HİJYEN VE SAĞLIKTAN TAVİZ YOK!

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla birlikte İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlilerince okulların kantin ve yemekhanelerinde denetim ve kontroller başladı.

Ekiplerle birlikte denetimlere katılan Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, yıl boyu devam eden rutin gıda denetimlerinin okul kantin ve yemekhanelerinde de devam edeceğini belirtti. Müdür Yoldaş, öğrencilerin hijyenik ve sağlıklı ürünler tüketmesi için çalıştıklarını bu konuda taviz vermeyeceklerini bildirdi.

hijyen-ve-sagliktan-taviz-yok2.jpg

Denetimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Müdür Yoldaş, şunları kaydetti:

Denetimlerimizde hijyen koşulları, çalışanların hijyen sertifikaları, gıdaların saklanma, pişirme ve sunum koşullarını denetleyip aynı zamanda gıda güvenliği ve sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirmede bulunuluyor. Unutmayalım ki çocuklarımız bir milletin geleceği, yarınlara bırakabildiğimiz yegâne mirasımızdır. Her birimiz üzerimize düşeni ehemmiyetle yapmak mecburiyetindeyiz.

Bu bağlamda tüketicilerimizin mümkün olduğunca aldıkları ürünlerin etiket bilgilerine ve muhafaza koşullarına dikkat etmeleri, gıda ile ilgili her türlü şikâyetlerini Bakanlığımızın Alo Gıda 174 Hattı'na bildirmeleri vatandaşlık görevidir" dedi.

hijyen-ve-sagliktan-taviz-yok3.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1958 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum