‘İçmeler, Kızılcahamam gibi olacak’

‘İçmeler, Kızılcahamam gibi olacak’

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, SP İlçe Başkanı Fuat Göçen’in ‘İçmeler her ay 40 bin TL zarar ediyor’ sözlerine cevap verdi.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, SP İlçe Başkanı Fuat Göçen’in ‘İçmeler her ay 40 bin TL zarar ediyor’ sözlerine cevap verdi. İçmeler Tesisleri’ne gelen yoğun talep karşısında yatırımların daha da artacağını ifade eden Münür Şahin, “Tesislerimizi Ankara Kızılcahamam örneğinde olduğu gibi toplantı merkezi haline getiriyoruz” dedi.

Bilindiği üzere; Osmaneli Haber Gazetesi’nin haber sitesi www.osmanelihaber.com.tr’de yayınlanan ‘Osmaneli’nin Nabzı’ programına konuk olan Saadet Partisi İlçe Başkan Fuat Göçen, Osmaneli Belediyesi Prof. Dr. Yunus Söylet İçmeler Tesisleri’nin her ay 40 bin TL zarar ettiğini söyledi. Bunun üzerine ilçede yoğun bir gündem oluşurken Başkan Münür Şahin’den açıklama beklenmeye başlandı. Ayrıca, Göçen’in açıklamalarında destek verenler ise belediyeyi eleştiri yağmuruna tuttu.

Gelinen süreçte, Belediye Başkanı Münür Şahin tarafından Fuat Göçen’e yazılı bir açıklamayla cevap geldi. Başkan Münür Şahin, iddiaların doğru olmadığını belirterek, “Muhalefet olsun diye algı yaratmaya çalışan, yanlış bilgilerle, yanlış demeçler veren kardeşlerimiz oluyor. Ne diyelim eğer amacınız halka ve hakka hizmetse bunlar olacak. Bilgi kirliliği yaratılacak” ifadelerini kullandı. 

icmeler-kizilcahamam-gibi-olacak2.jpg

İçmeler Tesisleri’ne gelen yoğun talep karşısında yatırımların daha da artacağını ve Kızılcahamam’a benzer bir tesis yapmak istediklerini ifade eden Münür Şahin, şunları kaydetti:

“Çevre il ve ilçelerin ve Osmaneli halkının yoğun ilgi gösterdiği, mesire alanları, şifalı suları, restaurantı, parkları, otelleri vb. özellikleri ilçemizin yüz akı tesislerimizi elde ettiğimiz kâr ve hibeler, desteklerle büyütüyoruz. Özellikle hafta sonları otellerimizde yoğun talepten yer sorunu yaşıyoruz. Tesislerimizin Sakarya Nehri kıyısındaki Restaurant bölümünü de büyütüyor ve 200 m2’lik yeni kapalı alan ilave ediyoruz.

BEBKA projemiz ve BEBKA destekleri, İstanbul Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitemiz, İşkurla TYP programlarımız ile sağladığımız destekler, hibeler ve Osmaneli Belediyesi olarak yeniden inşa ederek bugünkü taraflı tarafsız herkesin takdir ettiği Prof. Dr. İçmeler Tesislerimizi inşa edip halkımızın hizmetine sunmuştuk.

Tesislerimiz 100 yatak kapasitesi konaklama ihtiyacımızı karşılıyor. Tesislerimizde hafta içi doluluk oranı %80 civarında, hafta sonları ise tesislerimiz full dolu ve taleplerin bir kısmını karşılayamıyoruz. Restaurant bölümümüz uygun fiyatlarla halkımıza hizmet veriyor. Özellikle hafta sonlarında halkımızın ve dışarıdan gelen misafirlerimizin kahvaltıda tercih ettikleri ayrıcalıklı mekân olduk.

Tesislerimiz pandemi sürecinde üç aydan fazla süre hizmet verememesine rağmen yoğun ilgi nedeniyle tüm maliyetlerini karşıladığı gibi, elde ettiğimiz kârlarla yeni yatırımlara fon yaratıyor. Tesisleri özellikle Belediye olarak işletiyoruz. Zira bu tesislerin geçmişte kötü şöhretini eskiler bilir. Sıfırdan yeniden inşa ettiğimiz ve büyük emek verdiğimiz tesisleri asla birilerine peşkeş çekemeyiz. Tesislerin değerini her gün artırırken, tesislerden elde ettiğimiz kârlarla yeni yatırımları eklerken asla kiraya vermeyeceğimizi herkesin artık içine sindirmesi gerekir. Biz tesislerimizi özel sektör mantığıyla yöneten kaliteli ekibiz.

Osmaneli Belediyesi olarak tesislerden elde ettiğimiz kârlarla ve sağlayacağımız hibeler, desteklerle 2021 yılı içinde yeni yatırımlar yapacağız. İçmeler tesislerimizde kadınlar ve erkekler için Osmanlı hamamı olacak. Yine tesislerimizde yüzme havuzu yer alacak. Havuzumuz için Termal Seramik A.Ş.’den hibe seramik aldık. Bien Seramik yöneticilerimize ihtiyaçlarımızı bildirdik, Uşak Seramik'ten de hibe fayans sözü aldık. Tesislerimizdeki yatak kapasitesini 100 yataktan, 150 yatak kapasitesine çıkarıyoruz. Yeni yatırımlar ile tesislerimiz sağlık turizminde, eğitim turizminde aranılan yer oluyor. Tesislerimizi Ankara Kızılcahamam örneğinde olduğu gibi toplantı merkezi haline getiriyoruz.

icmeler-kizilcahamam-gibi-olacak3.jpg

Osmaneli Belediyesi profesyonel yönetici başkan tarafından, profesyonelce toplam kalite yönetim anlayışına göre yönetilen örnek belediyedir. Tüm süreçlerin yöneticileri eğitimli, yetenekli genç kadrolardır. Osmaneli Belediyesi bünyesinde 8 yüksek lisansını yapmış yönetici ve uzman bulunmaktadır. Ve nitelikli çalışan kadrosuyla özel sektör mantığında profesyonelce yönetilen belediyedir.

Osmaneli Belediyesi hız kesmeden yatırımlarına devam etmektedir. Tarımda, sanayide, turizmde, yaşam kalitesini arttırmada örnek projeleri ortaya koymaktadır. Osmaneli Belediyesi 25 üniversite ile çalışmaktadır. BEBKA destekli projeleri en iyi hazırlayan, sunan ve kabul gören belediyedir. Sadece son bir yılda 3 BEBKA projesiyle 4.000.000 TL hibe destek almaya hak kazanmış belediyeyiz. Hibelerle aldığımız 35 adet konağın bugünkü değeri 25.000.000 TL civarındadır. Bugüne kadar almış olduğumuz arsa 150 bin m2’dir. Osmaneli Belediyesi bizim dönemimizde varlıklarının değerini 75.000.000 TL’ye çıkarttı. Toplam varlıklara göre en az borcu olan belediye Osmaneli Belediyesi’dir.

Zaman zaman demokrasi gereği sırf siyaset olsun, muhalefet olsun diye algı yaratmaya çalışan, yanlış bilgilerle, yanlış demeçler veren kardeşlerimiz oluyor. Ne diyelim eğer amacınız halka ve hakka hizmetse bunlar olacak. Bilgi kirliliği yaratılacak. Sonuçta herkesin bir hesabı var ve olacakta. Ama biz yaptığımız işlerden eminiz ve Osmaneli Belediyesini çok iyi yönetiyoruz. Halkımızda bunun farkında ve gece gündüz onlar için hizmet ettiğimizi biliyor. Osmaneli Belediyesi, Türkiye'de örnek alınan belediyedir. Allah bize yeter" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 10511 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum