İddialar ve sorular cevap bekliyor!..

İddialar ve sorular cevap bekliyor!..

Geçtiğimiz günlerde Karasu hattında meydana gelen patlak sonrası Bilecik günlerce susuz kalırken; Karasu birliğinin patlağa müdahale konusunda belediyeleri organize etmediği gündeme gelmişti.

Karasu Birliği patlağa müdahale etmedi mi?

Karasu Birliği işi yükleniciye mi verdi?

Hem para ödeniyor hem de iş yapılmıyor mu?

İddialar ve sorular cevap bekliyor!

Geçtiğimiz günlerde Karasu hattında meydana gelen patlak sonrası Bilecik günlerce susuz kalırken; Karasu birliğinin patlağa müdahale konusunda belediyeleri organize etmediği gündeme gelmişti. Karasu İçme ve Kullanma Birliği'ne başkanlık eden Vezirhan Belediye Başkanı Hüseyin Ocak konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmaz iken, Karasu birliğinin olası patlakların tamiri için yüksek miktarda özel bir firmaya para ödendiği ancak arızanın giderilmesinde ortalıkta gözükmediği iddia edildi.

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, patlak sonrası yaşanan su kesintileri ile ilgili yaptığı açıklamada, “Karasu’nun patlağını biz yapıyoruz, kimsede teşekkür etmiyor” dedi.

Başkan Hüseyin Ocak'ın iddialar karşısında sessiz kalması her ay olası arıza için özel firmaya ödenen  yüksek miktar para iddialarını güçlendiriyor. Kamuoyu, Başkan Hüseyin Ocak'tan karasu hattında olası bir arıza için belediyelerden para toplanıp toplanmadığını, özel bir firma ile anlaşılıp anlaşılmadığını anlaşıldı ise bu firmanın kim olduğu ve aylık ne kadar para ödendiğini merak ediyor.

Hatırlanacağı üzere; geçtiğimiz günlerde TOKİ bölgesinden geçen Karasu hattında meydana gelen patlağın ardından su kesintileri yaşanmış ve vatandaş mağdur olmuştu. Günler sonra giderilen arızanın ardından patlağa kimin müdahale ettiği, bundan sonraki süreçte kimin sorumlu tutulacağına dair tartışmalar yaşanmıştı. Cevap bekleyen birçok soru gündeme gelmiş ancak konunun muhataplarından Karasu İçme ve Kullanma Suyu İşletme Birliği’nden herhangi bir açıklama yapılmamıştı. 

Belediye Başkanı Semih Şahin, belediye meclisi toplantısında meseleye birkaç cümle ile temas etti ve “Karasu’nun patlağını biz yapıyoruz, kimsede teşekkür etmiyor” ifadesini kullandı. Böylelikle cevap bekleyen sorular yeniden gündeme gelirken sorumluluğu kimin üstleneceği merakla bekleniyor.

2019 yerel seçimlerinin ardından Karasu İçme ve Kullanma Suyu İşletme Birliği Başkanlığına Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever seçildi. Ancak, İsmet Sever ile Milletvekili Selim Yağcı arasında esen soğuk rüzgarlar sonrası geçtiğimiz Nisan ayındaki seçimde Vezirhan Belediye Başkanı Hüseyin Ocak başkanlığa seçildi. Bu dönemde Karasu Birliği’nde yer almayan Vezirhan Belediyesi, Hüseyin Ocak’ın başkan seçilmesinden sonra birliğe dahil oldu.

Öte yandan, iddialara göre, Karasu Birliği tarafından hattın bakım ve onarımı için bir firma ile anlaşıldı. Bu firmaya aylık oldukça yüksek bir rakam ödendiği, firmanın ise geçtiğimiz günlerdeki patlağa duyarsız kaldığı öne sürüldü.

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in son açıklaması iddiaları güçlendirmekle beraber bu firmanın kim olduğu, aylık ne kadar para ödendiği merak ediliyor. Firmanın makine ve teçhizatının olup olmadığı sorgulanıyor. Kamuoyu, iddialarla ilgili Karasu Birliği’nden bir açıklama bekliyor.

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 5816 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum