İFTAR TAM BİR FİYASKO

İFTAR TAM BİR FİYASKO

Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, halk arasında “Kaçak Konak” olarak bilinen mekanda iftar yemeği verdi. Mehmet Ergün’ün usulsüzlükler üzerine inşa ettiği ve Ak Parti’yi zor durumda bıraktığı mekanda, Ak Parti’nin iftar vermesine, Ak Partinin Bilecik’teki önde gelen isimleri katılmayarak tepki gösterdi. Fikret Karabıyık’ın iftarı fiyaskoyla sonuçlandı.

Ramazan ayının birlik ve beraberliğine, bütünleştirmesine vesile olunması gereken iftar programı muvazaalı yer seçimi nedeniyle parti içerisinde çatışma ortamı oluşturdu.

Milletvekilleri iftara katılmadı

Ak Parti’nin eski ve yeni yöneticilerinin davet edildiği toplantıya, 3 dönem milletvekilliği yapan ve davetlilerin başında gelen Dr. Fahrettin Poyraz “Kaçak Konak” da ki davete gelmediği gibi, mevcut milletvekili Halil Eldemir’de iftara katılmadı.

Ak Parti’nin eski ve yeni Belediye Başkanları’da iftara katılmadı

İftar programına katılmayışı en çok dikkat çeken Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı olurken, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münir Şahin, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna da  iftar programına katılmadılar. Ak Parti’de bir dönem belediye başkanlığı yapan, Osman Güneş, İsmail Canbaz, Yusuf Fidan, Rakin  Çakır ve Mehmet Isıkan da iftara katılmadılar. Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın iftara katıldı. 

Teşkilatlar İl Başkanı Fikret Karabıyık’ı tecrit mi etti?

Fikret Karabıyık’ın “Kaçak Konak”ta iftar programı düzenlemesi ne bir tepki de Bilecik’te en uzun süre İl Başkanlığı yapan Ramazan Kurtulmuş’tan geldiği tahmin ediliyor. Kurtulmuş iftara katılmadı. Önceki dönemlerde il başkanlığı görevinde bulunan çoğu isim de iftara katılmadı.

Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım’ın da aynı şekilde Mehmet Ergün’e ait halk arasında “Kaçak Konak” olarak bilinen mekanda Fikret Karabıyık’ın iftar programı düzenlediği için, iftara katılmadığı tahmin edilirken mevcut ilçe teşkilatlarının ve eski ilçe teşkilatlarının çoğu iftara katılmadı.

Eski Vali Konağının yerine 300 metrekare 2 kat olacak şekilde Bilecik İl Özel İdaresi’nin ihaleyle alan Mehmet Ergün belediyenin verdiği yapı ruhsatına uygun imalat yapmadığı gibi Bilecik İl Özel İdaresinin ihale şartlarına da uymayıp Ak Parti’yi zor durumda bırakmış ve adı halk arasında “KAÇAK KONAK”a çıkmıştı.

Başta Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant’ın Mehmet Ergün ile olan ikili ilişkilerinin neticesinde kanunsuzluklara göz yumduğu, Bilecik Belediyesi’nin yıllarca kaçak olarak çalıştırılan mekana müdahale etmemesi vatandaşların tepkisine neden olmuştu.

Kanunların arkası dolandırılarak ruhsatlandırıldığı ifade edilse de bu durum Bilecik Kamuoyunun vicdanında yer bulmadı. Halis Nalbant’ın ihale şartnamesine göre inşaatı kontrol etmeyişi, zamanında vazifesini yapmaması, Ak Partiyi de zor durumlara soktuğu konuşuluyor.

“Siz kanunlara uymuyorsanız, kanunlar size uydurulur” nüktesiyle verdiğimiz haberlerin ardından ruhsatlandırıldığı söylenen mekanda Ak Parti’nin iftar vermesi, partisini de böldü. Vatandaşların sesine kulak veren, hassasiyetlerini gözeten AK Partililer 'Kaçak Konak'taki iftar programına katılmadı.

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 8798 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
29 Yorum