İHANETİ KARŞILIKSIZ KALMADI

İHANETİ KARŞILIKSIZ KALMADI

Ak Parti’den kovulan Oğuz Sertler pişkinliğe vurup kendini Ak Parti’den aday gösterdi ancak Milletvekili Halil Eldemir ve Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık’ın tokat gibi açıklamasıyla Sertler’in pişkinliği ve ihaneti yanına kar kalmadı. 

Partisine ihanet eden Oğuz Sertler’in Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık’ın Ak Parti’den ihraç edildiğini basın yoluyla kamu oyuna duyurmasına rağmen pişkinliğe vurup kendisini İl Genel Meclisinde denetim komisyonuna Ak Parti’den aday göstermesi ve muhalefetin desteği ile seçilmesinin ardından, pişkinliğe tokat gibi açıklama geldi.

Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir ve Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık gazetemize konuyla ilgili Ak Parti’den ihraç edilen Oğuz Sertler’in partilerinden aday olamayacağını, mevzuat gereği prosüdürün izlendiğini, Oğuz Sertler yerine Ak Parti’den bir il genel meclis üyesinin komisyonda görev alacağını söyledi.

Partisine ihanet eden ve muhalefetle işbirliği yaparak İl Genel Meclis Başkanlığına seçilen Oğuz Sertler’in hayalleri suya düştü. İl genel meclis başkanlığına geldiği gibi yine bir entrika çevirerek denetim komisyonuna giren Oğuz Sertler’e; AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık ve Milletvekili Halil Eldemir’den tokat gibi cevap geldi. 

Karabıyık ve Eldemir, Oğuz Sertler’in denetim komisyonuna seçilmesinin hukuki alt yapısının olmadığını belirterek süreci gazetemize anlattı. AK Parti kurmayları, Sertler’in kesin ihraç sürecinin başladığını ve önümüzdeki günlerde kararın netleşmesinin ardından Sertler’in komisyon üyeliğinin düşürülerek yerine başka bir AK Partili üyenin geleceğini bildirdi.  

Bilindiği üzere, 2016 yılının Nisan ayında gerçekleşen İl Genel Meclis Başkanlığı seçimlerine AK Parti içerisinde yaşanan ihanet damgasını vurdu. Partisinin grup kararına uymayan Oğuz Sertler, muhalefet ile işbirliği yaparak il genel meclis başkanı seçildi. Sertler, bu ihanetinin ardından AK Parti İl Başkanlığınca partiden ihraç edildi. Ancak Sertler’in AK Parti’den denetim komisyonuna aday olması bir anda kafaları karıştırdı. Bunun üzerine beklenen açıklama AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık ve Milletvekili Halil Eldemir’den geldi. İkili, süreci tüm yönleriyle gazetemize anlattı. 

AK Parti’nin bu iki isminden alınan bilgilere göre, Oğuz Sertler için 2016 yılı Mayıs ayında ihraç kararı alındı. Bu ihraç, parti tüzüğüne göre ‘Grup kararına uymama’ başlığı altında 1 yıl süreyle partiden uzaklaştırma anlamını taşıyan ‘Geçici ihraç’ olarak kayıtlara geçti. Yine tüzük gereği 1 yıllık sürenin ardından partiye dönebildiği belirtildi. Bu kapsamda; AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık ve Milletvekili Halil Eldemir harekete geçti. Oğuz Sertler’in partiden tamamıyla atılması için gazetemizde yer alan haberleri de referans yapan ikili parti genel merkezine başvuruda bulundu. Bunun üzerine tüzük değişikliğine gidilmesi gerektiği anlaşıldı ve gerekli değişiklik yapıldı. Oğuz Sertler için alınan ‘Geçici ihraç’ kararının ‘Kesin ihraç’a dönüşmesi için süreç başlatıldı ve devam ediyor. 

Ayrıca, hakkında ‘Geçici ihraç’ kararı bulunan birinin denetim komisyonuna aday olamayacağı belirtildi. AK Parti, Sertler’in denetim komisyon üyeliğine seçilemeyeceğine ilişkin resmi yazıyı hazırlayarak ilgili kurumlara gönderdi. Karar daha sonra Özel İdaresi’ne bildirildi. Bunun üzerine sürecin kısa sürede tamamlanmasının ardından Sertler’in komisyon üyeliği düşecek ve yerine AK Partili başka bir isim gelecek.

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 5003 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum