İHH'dan Azerbaycan'a konvoylu destek

İHH'dan Azerbaycan'a konvoylu destek

İHH Bilecik Şubesi tarafından Azerbaycan’a destek olmak amacıyla konvoy düzenlendi.

İHH Bilecik Şubesi tarafından Azerbaycan’a destek olmak amacıyla konvoy düzenlendi. Azerbaycan ve Türkiye bayrakları asılı onlarca araç Şeyh Edebali Stadyumu önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar kornolar eşliğinde konvoy yaptı. ‘Gardaşlık zamanı’ sloganıyla gerçekleşen etkinlikte Azerbaycan’a destek mesajları verildi.

ihhdan-azerbaycana-konvoylu-destek2.jpg

İHH Bilecik Şube Başkanı Ali Öktem, Cumhuriyet Meydanı’ndan yaptığı açıklamada, Kardeş Azerbaycan halkının haklı davasında her zaman yanında olduklarını belirtti. Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarından çekilmeden çözümün gerçekleşmeyeceğini ifade eden Ali Öktem, tüm dünyayı Azerbaycan’ın yanında olmaya davet etti.

Öktem, Dağlık Karabağ’ın Azerbaycan’ın toprakları olduğuna vurgu yaparak, şöyle konuştu:

“Can Azerbaycan’ın, Türkiye halkı olarak daima yanında olmaya devam edeceğiz. 30 yıldır Ermenistan işgalinde bulunan Dağlık Karabağ’ın Azerbaycan toprağı olduğunu dünya kamuoyuna saygıyla ilan ediyoruz. Saldırılar karşısında Azerbaycan devleti ve milletinin haklı davasında yanlarında olduğumuzu, Azerbaycan’ın uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının her platformda destekçisi ve savunucusu olacağımızı buradan bildirmek istiyoruz. Tüm dünya ülkelerini, vicdan sahibi tüm insanları ve ülkemizdeki herkesi işgale ve zulme karşı verdikleri mücadelede kardeş Azerbaycan’ın yanında yer almaya çağırıyoruz.”

ihhdan-azerbaycana-konvoylu-destek3.jpg

İHH tarafından düzenlenen etkinliğe bazı STK’lardan da destek geldi.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 3163 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.