İHH'DAN ENGELLİ MÜLTECİYE YARDIM ELİ

İHH'DAN ENGELLİ MÜLTECİYE YARDIM ELİ

Bilecik İHH, engelli bir mülteciye yardım eli uzattı. 
Hastanede yatan mültecinin engelli aracının akülerinin bittiğin öğrenen İHH yetkilileri, akülerin alınması için hemen çalışma başlattı. Osmanelili hayırseverlerin katkılarıyla satın alınan engelli arabasına özel aküler, araca takılarak çalışır hale getirildi. 
Aracının çalıştığını gören engelli mülteci sevince boğulurken, yeni takılan özel akülerin şarj edilerek 10 yıl boyunca kullanılabileceği belirtildi. 

Bilecik İHH, insan hak ve hürriyetleri faaliyetleri ile insani yardım çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Geçtiğimiz günlerde yaklaşık 340 bin lira değerindeki ayni yardımların Suriye ve Bayırbucak Türkmenleri'ne gönderilmesinin ardından, ilimizde bulunan yetim öğrenciler konusunda çalışma yapan ve aylık sürekli destek sağlanması noktasında faaliyette bulunan İHH, mültecilere de yardım elini uzatmaya devam ediyor. 
Geçtiğimiz günlerde güvenlik açısından ismi açıklanmayan bir mülteciye yardımcı olan Bilecik İHH, aynı zamanda engelli olan mültecinin yüzünü güldürdü.
Bir hafta boyunca enfeksiyon hastalığından dolayı hastanede yatan engelli mültecinin, engelli aracının akülerinin bittiğini öğrenen İHH yetkilileri, akülerin alınması için çalışma başlattı. Osmanelili hayırseverlerin katkı sağladığı çalışma sonucunda, engelli arabasına özel olan jel akülerin satın alınması gerçekleştirildi. Küçük bir çocuğu olan engelli mültecinin aracı çalışır hale getiriltikten sonraki sevinci görülmeye değerdi. 
Engelli mülteci bundan sonra, özel akülerini şarj ederek, yaklaşık 10 yıl boyunca aracını rahatlıkla kullanabilecek.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1875 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.