İHH'DAN YETİM İFTARI

İHH'DAN YETİM İFTARI

İHH İnsani Yardım Derneği Bilecik Şubesi tarafından Dünya Yetimler Günü dolayısıyla iftar programı düzenledi. 

Yetim ve öksüzler için kurulan iftar sofrasına, Vali Bilal Şentürk'ün yanı sıra, eşi Münevver Şentürk, Bilecik Milletvekili Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İnsani Yardım Derneği Bilecik Şube Başkanı Şemsettin Yıldırım, yetim ve öksüz ile onları destekleyen aileler katıldı.

ihhdan-yetim-iftari2.jpg

Kardelen Düğün Salonu’nda gerçekleşen iftarda konuşan İHH Bilecik Şube Başkanı Şemsettin Yıldırım, İHH'nın dünyanın dört bir yanında, 53 ülkede ve Türkiye'de 76 şehirde bulunan 90 bini aşkın yetim çocuğun, her ay düzenli bakımını üstlendiğini; eğitim, sağlık, gıda, barınma gibi konularda onlara destek verdiğini söyledi. 

Vali Bilal Şentürk ise "Türk milleti her zaman yardımsever'' ifadesinde bulunarak, şöyle konuştu: 

ihhdan-yetim-iftari3.jpg

''Çok farklı yerlerde acılar ve sıkıntılar yaşamış minicik yürekli, sevgi dolu yavrularımızla aynı ortamda bulunmaktan dolayı mutluyum. Bizler millet olarak her zaman, her yerde yardımseveriz ve zora düşmüşlerin yanındayız. Dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan insanlar ne zaman desteğe ihtiyaçları olursa, Türkiye’nin, Türklerin onları yalnız bırakmayacağını hissetmekteler. Nerede bir zorda olan varsa biz her zaman yanındayız. Hem devlet olarak hem de millet olarak, böyle olduk bundan, sonrada böyle olacağız. Bütün yürekler beraber attıktan sonra hiçbir mazlum, hiçbir yetim sahipsiz değil. Bu sorumluluğu topyekun paylaşmalıyız. Onlara karşı sorumluluğumuz büyük ''   

ihhdan-yetim-iftari4.jpg

Vali Şentürk, Milletvekili Yağcı ve beraberindekiler, çocuklara çeşitli hediyelerin yanında kitap hediye etti. 

ihhdan-yetim-iftari5.jpg

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2137 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum