İKTİDAR, MUHALEFETİN İNSAFINA KALDI!

İKTİDAR, MUHALEFETİN İNSAFINA KALDI!

İl Genel Meclisi'nin 2017 yılı toplantıları sansasyonel bir olayla başladı. Denetim Komisyonu seçiminin yapıldığı Ocak ayı ilk birleşiminde, meclis başkanlığı seçiminde partisinin gurup kararını dinlemeyip muhalefetin desteğiyle meclis başkanı seçilen Oğuz Sertler AK Parti grubunca komisyona önerildi. Üstelik Komisyona selefi Serkan Yıldırım tarafından önerilmesi şaşırttı.

AK Parti'den ihraç edilen ve partisi tarafından 'Hain' ilan edilen Oğuz Sertler'in, AK Parti İl Genel Meclis grubu tarafından komisyona önerilmesi oldukça manidar karşılandı.

Ayrıca meclis başkanlığı seçiminde, türlü ayak oyunlarıyla AK Parti'nin adayı Serkan Yıldırım'ı egale eden Oğuz Sertler isminin AK Parti grubu adına Serkan Yıldırım tarafından önerilmesi oldukça dikkat çekti.

Gelinen süreçte, bağımsız meclis başkanı ile birlikte borusunu öttüren muhalefet, OSB’lerin mütevelli heyetlerine girmesinin ardından Oğuz Sertler'i de denetim komisyonuna aldırmış görünüyor. 'İktidarın il genel meclisindeki kaderi ise muhalefetin insafına kaldı' yorumları yapılıyor.

iktidar-muhalefetin-insafina-kaldi2.jpg

İl Genel Meclisi Ocak ayı olağan toplantıları başladı.

2 Ocak Pazartesi günü gerçekleşen ilk birleşimde, Denetim Komisyonu'na üye seçimi yapıldı. Saat 10.30'da başlaması gereken toplantı, AK Parti grubunun yarım saat geç gelmesi nedeniyle 11.00'de başlayabildi.

Denetim Komisyonu'na üye seçiminden önce komisyonun 3 veya 5 kişiden oluşması için oylama yapıldı. Komisyonun 5 kişiden oluşması oybirliği ile kabul edildi.

Meclisteki sandalye dağılımına göre, AK Parti'den 3, MHP'den ise 2 üyenin seçileceği komisyon için gruplardan isim önerileri geldi. İ. Zeki Uyanık MHP grubu adına Osman Varolu ve Mehmet Yılmaz isimlerini önerdi.

Serkan Yıldırım ise AK Parti grubu adına Ertuğrul Torun, H. Hüseyin Çelik ve Oğuz Sertler isimlerini önerdi.

Yapılan gizli oylama sonucunda, önerilen isimler komisyona seçilirken; Ertuğrul Torun ve H. Hüseyin Çelik 20'şer oy, Oğuz Sertler 19, Osman Varolu ve Mehmet Yılmaz ise 18'er oy aldı.

iktidar-muhalefetin-insafina-kaldi3.jpg

Böylece partisinin gurup kararına uymayarak Serkan Yıldım’ı muhalefetin oylarıyla devirip İl Genel Meclis Koltuğuna oturan Oğuz Sertler, Ak Parti’den ihraç edildikten sonra Serkan Yıldırım’ın önerisiyle ve Ak Partililerin oyuyla denetim komisyonuna seçilmiş oldu.

İl Genel Meclis Başkanlığı seçimlerinden sonra Oğuz Sertler 'Komisyonlarda görev almayacağım' demişti. Seçildiği komisyonda görevi kabul edip etmeyeceği merak ediliyor. 

Muhabirlerimiz Ak Partili Meclis üyelerine “Partinizden attığınız kişiyi neden aday gösterip oy veriyorsunuz” sorusu üzerine “Anlaşmaz isek bizi diğer komisyonlara almazlar diye çekiniyoruz. Onun için Oğuz’u aday gösterdik” cevabı alındı. Ak Parti İl Genel Meclis başkanlığı süreci ve devamındaki politikaları neticesinde muhalefetin insafına kaldı.

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 3362 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum