"İL BAŞKANIMIZDAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ"

"İL BAŞKANIMIZDAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ"

AK Parti Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu'nun Danışmanı F. Bubilik;

"İl Başkanımızdan açıklama bekliyoruz"

İsmet CEP

"Herkes ne konuştuğunu bilecek"

Bozüyük'te belediye ve parti teşkilatı arasında sular durulmuyor. Ahmet Berberoğlu'nun danışmanı Fevzi Bubilik, Milletvekili Fahrettin Poyraz'ın geçtiğimiz gün Berberoğlu'nun ihraç talebi ile ilgili açıklamalarına cevap verdi. Açıklamanın doğru olmadığını iddia eden Fevzi Bubilik, "Bu konuyu Ankara'dan teyit ettik. Şu anda böyle bir durum yok. Eğer bu yönde gelen resmi bir yazı varsa İl Başkanı çıksın kamuoyunu bilgilendirsin." dedi. Ayrıca Ramazan Şenlikleri, 4 Eylül etkinlikleri ve gıda paketi alımlarıyla ilgili Cumhuriyet Savcılarını da göreve davet etti.

Bubilik, "Geçtiğimiz gün yapılan açıklama da, sayın parti büyüğümüz tarafından bizim şahsımıza sayın Başkan'ın kişiliğine yine bir müdahale var. Bu müdahale doğru değil. Doğru bulmuyoruz ve sayın il başkanımızdan bu konuda bir açıklama bekliyoruz. Bu olmadığı takdirde sayın parti büyüğümüzü bu konuda ispata davet edeceğiz ve olmazsa kendisi ile alakalı da dava açacağız. Bu da bilinsin. Artık herşey eskisi kadar kolay değil. Herkes ne konuştuğunu bilecek. Her ne kim ne mevkide olursa olsun. Lütfen bu böyle bilinsin." dedi.

“İl Başkanı çıksın açıklama yapsın”

Fevzi Bubilik, "Söylenen sözlerin bir cevabının olması gerektiğini düşünüyoruz. Geçtiğimiz günlerde bir parti büyüğümüzün bir basın mensubu arkadaşımıza sayın başkanımızın parti disiplin kuruluna yönlendirilmesi ile ilgili bir beyanatı oldu. Biz bu konuyu Ankara'dan teyit ettik. Şu anda böyle bir olayın olmadığı bellidir. Bu olmayacak anlamına da gelmez. Ama şu an itibariyle Bilecik İl Başkanlığımıza Genel Merkezimiz tarafından Başkanın kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildiğine dair bir yazının gelmediğini biliyoruz. AK Parti kurumsal kimliği çok ciddi bir kimliktir. Dolayısıyla alınmış olan bütün kararlar partinin yayın organları tarafından yayınlanır. Parti büyüğümüzün geçen Salı günü merkez yürütme kurulu toplantısından sonra disiplin kuruluna kesin ihraç istemiyle sevki hususundan bu tarafa bir hafta geçmiştir. Bu bir haftalık süre zarfında bizim elimize ulaşan her hangi bir bilgi ve belge olmadığını sizinle paylaşmak istiyoruz. Siyaset maalesef böyle bir iştir.

“Bu filmi sürekli izliyoruz”

Biz 4 aydır bu filmi sürekli görüyoruz. Kendileri yazıyorlar, kendileri çiziyorlar, kendileri oynuyorlar. Ama ne hikmetse son 4 aydır da biz müfettiş kontrollerinde hesabımızı veriyoruz. Aldığımız bir duyuma göre de belediye meclis üyesi arkadaşlarımız kamp yapmışlar. Başkanın 15 yıldır yaptığı olumsuz, usulsüz ve yolsuzluk diye adlandırılan konuları masaya döküyorlarmış. Kendilerini tebrik ediyoruz. O belgeleri masaya dökmesinler bizim gibi savcılıklara versinler. Bu konuda Cumhuriyet savcılarımız gereğini yapar. Biz kendilerinin söyleyecekleriyle alakalı bakanlığımızın göndermiş olduğu baş kontrolörlere bilgi veriyoruz. 22 gündür bu uğraş içerisindeyiz. Ama şu süreçle alakalı İl Başkanımızın kendisine genel merkezimiz tarafından bir resmi yazı ulaşıp ulaşmadığı konusunda kamuoyunu bilgilendirmesini istiyoruz. Biz hiç bir şeyden korkmuyoruz. Sayın başkanın hali keyfi yerinde, morali de gayet düzgün. Ama şu bilinmelidir ki eski Ahmet Berberoğlu yok artık. Ahmet Berberoğlu yapılan yolsuzluk ve usulsüzlüklerin üzerine gidecek.

Daha önce yapılan Ramazan Şenlikleri, 4 Eylül etkinlikleri ve gıda paketi alımlarıyla ilgili sayın Cumhuriyet Savcılarımızı göreve davet ediyorum. Bizden bilgi ve belge istesinler. Suçlu sorumlu kimse bunları ortaya çıkarmak hukuğun işidir. Bunlar lütfen yapılsın. Biz burada yapılan her açıklama sonrasında bir kaç tane usulsüzlük dosyasını peyderpey sunacağız.

Merkez yürütme kurulundan disiplin kuruluna sevk edilmek gayet doğal bir harekettir. Fakat kurumsal kimliği profesyonelce olan bir siyasi partinin almış olduğu kararları basınla paylaşmamak gibi bir gerçekçiliği olamaz. Partimizin Genel Başkanı Sayın Başbakanımız dünyaya hükmeden bir liderdir. Ahmet Berberoğlu'nun parti disiplin kuruluna verileceğinin basına açıklanmaması hususu çok manasız ve çok mantıksız gelmektedir. Bu konuda kamuoyu yanlış bilgilendirilmesin. Bu konu ile alakalı sayın İl Başkanımızın eline ulaşan Genel Merkezden gelen kayıtlı bir bilgi belge varsa kamuoyu ile paylaşsın bizde bilelim. Bizim araştırmalarımızda böyle bir şeyin olmadığını biz iddia ediyoruz.

“Disiplin kuruluna Meclis üyesi arkadaşlar herkesten önce gidecekler”

İkinci bir husus evet Bozüyük’te disiplin kuruluna gidecekler olacaktır. Ama inanın ki gidecekse bile temennimiz o değil. Bizim belediye meclis üyesi arkadaşlarımız herkesten önce gidecektir. Bunu da buradan açık yüreklilikle ve ciddi bir şekilde söylüyorum." dedi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.