İL GENEL MECLİSİ KARARINI VERDİ

İL GENEL MECLİSİ KARARINI VERDİ

Yaklaşık 5 yıl önce Bilecik Belediyesi’ne tahsis edilen Pelitözü Gölpark’ın yeniden Özel İdare’ye geçmesini öngören oylama İl Genel Meclisi’nde gerçekleştirildi. - bilecik haber

Oylama sonucunda Pelitözü Gölpark’ın belediyeye olan tahsisi Cumhur İttifakı’nın oylarıyla iptal edildi. 
İl Genel Meclisi’nin Temmuz ayı olağan toplantılarının ilk birleşiminde kritik bir oylama yapıldı. Mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait olan ancak Bilecik Belediyesi’ne tahsis edilen Pelitözü Gölpark’ın yeniden Özel İdare bünyesine alınmasını öngören madde görüşmeye açıldı. Oylamadan önce partilerin grup sözcüleri tarafından birer konuşma yapıldı. CHP’li Janrat Karaahmet ile İYİ Partili Orhan Uğur komisyonda şerh düştüklerini açıkladı. AK Parti ve MHP sözcüleri Özel İdare’ye devrin uygun olduğunu bildirdi. 

il-genel-meclisi-kararini-verdi2.jpg
Yapılan görüşmelerin ardından oylamaya geçildi. Oylamada, AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur ittifakı tahsisin iptalini kabul ederken, CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı red yönünde oy kullandı. 
BELEDİYE BAŞKANI ‘TEK TARAFLI FESİH HAKKI YOK’
Öte yandan, Belediye Başkanı Semih Şahin ise meclis toplantısından birkaç saat önce yaptığı açıklamada, protokol kapsamında tek taraflı fesih hakkının olmadığını savundu. Başkan Şahin, belediye meclisinin de feshi kabul etmesi gerektiğine dikkat çekti. 
Gelinen süreçte, belediye meclisi feshi kabul etmez ise Pelitözü Gölpark’ın akıbetinin ne olacağı merak konusu oldu. Konunun yargıya taşınması halinde ise son kararı mahkeme verecek. 

 

Kaynak:M.Bahadır Oral

Bu haber toplam 4979 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum