İl Genel Meclisi tarihinde bir ilk!

İl Genel Meclisi tarihinde bir ilk!

İl Genel Meclisi Başkanlık seçimi ilklere sahne oldu. 2005 yılında kurulan İl Genel Meclisi tarihinde ilk kez tek aday çıktı. Ayrıca, ilk kez bir aday üyelerin tamamının oyunu alarak başkan seçildi.

İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantıları başladı. İlk birleşimde, görev süresi sona eren meclis başkanlığı, meclis başkanvekilliği, katip üye ve encümen üye seçimleri yapıldı. Mevcut başkan Osman Yılmaz, tek aday olarak girdiği seçimde üyelerin tamamının oyunu alarak yeniden başkan seçildi. Millet İttifakı’nın aday çıkarmayışı ise oldukça dikkat çekti. 

il-genel-meclsii-tarihinde-bir-ilk1.jpg

Cumhur İttifakı birleşimi takip etti

İl Genel Meclisi Nisan ayı olağan toplantılarının ilk birleşimi, 1 Nisan Perşembe günü saat 14.00’te gerçekleştirildi. Osman Yılmaz başkanlığında, İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’ndaki birleşimi; AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım, MHP İl Başkanı Fatih Yaşar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, MHP Merkez İlçe Başkanı Turan Şahin ile bazı AK Parti ve MHP’li üyelerde takip etti. 

il-genel-meclsii-tarihinde-bir-ilk2.jpg

Üyelerin tamamının oyunu aldı

Birleşimde ilk olarak başkanlık seçimi gerçekleştirildi. AK Parti grubu, mevcut başkan Osman Yılmaz’ı aday olarak gösterirken diğer partiler aday çıkarmadı. Yapılan oylamada, üyelerin tamamının oyunu alan Osman Yılmaz yeniden başkan seçildi.  

Meclis 1’inci başkanvekili Mesut Çetin oldu

Başkanlık seçiminin ardından meclis 1’inci başkanvekilliği seçimi yapıldı. AK Parti grubu Mesut Çetin’i aday gösterirken diğer partiler aday göstermedi. Mesut Çetin, 12 oyla 1’inci başkanvekili seçilirken 9 oy boş çıktı. Meclis 2’nci başkanvekilliğine ise 13 oyla Nihal Arslan seçildi. 

il-genel-meclsii-tarihinde-bir-ilk3.jpg

Mesut İpekçi’nin yerine Mustafa Özkan 

Seçimlerin devamında asil ve yedek katip üyelerin seçimi yapıldı. Asil katip üyeliğe AK Parti’den Erdinç Gesge ile Mustafa Özkan, yedek katip üyeliğe ise yine AK Parti’nden Yücel Kaya ile Alper Karadağ seçildi. Mevcut katip üyelerden Mesut İpekçi görevini Mustafa Özkan’a devretti. 

Encümende 2 MHP’li 1 AK Partili 

Son olarak encümen üye seçimleri gerçekleştirilirken 3 kişiden oluşan encümen üyeliğine MHP’li iki isim girdi. AK Parti grubu, Erdinç Gesge ile MHP’den Osman Varolu ve Mehmet Pulat’ı aday gösterdi. Yapılan oylamada, Erdinç Gesge, Osman Varolu ve Mehmet Pulat Cumhur İttifakı’nın oylarıyla encümene seçildi. 

Osman Yılmaz’dan birlik ve beraberlik mesajı

Seçimlerin ardından açıklamalarda bulunan İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz, seçimlerin hayırlı olmasını diledi. 2 yıldır birlik ve beraberlik içerisinde güzel çalışmalara imza attıklarını dile getiren Osman Yılmaz, bundan sonrada yine birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.

il-genel-meclsii-tarihinde-bir-ilk4.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 4371 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum