İl Hıfzıssıhha Kurulu’ndan pazar yerleri kararı!

İl Hıfzıssıhha Kurulu’ndan pazar yerleri kararı!

İçişleri Bakanlığı tarafından 8 ve 15 Mayıs tarihlerinde semt pazarlarının kurulmasına ilişkin genelgenin yayımlanmasının ardından Bilecik İl Hıfzıssıhha Kurulu’nca bir dizi kararlar alındı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 8 ve 15 Mayıs tarihlerinde semt pazarlarının kurulmasına ilişkin genelgenin yayımlanmasının ardından Bilecik İl Hıfzıssıhha Kurulu’nca bir dizi kararlar alındı. Buna göre, Hürriyet Mahallesi’nde bulunan kapalı pazar ve Ertuğrulgazi Mahallesi’nde bulunan semt pazarı olmak üzere 2 ayrı pazar yerinin kurulacağı bildirildi. 

Tam kapanma süresince 2 kez kurulacak semt pazarlarına ilişkin bazı tedbirler alınırken pazar yerleri saat 10:00 ila 17:00 arasında hizmet verecek. Pazarlarda sadece yaş sebze/meyve ile fide satılabilecek. Olası yoğunluk göz önünde tutularak Valilik/Kaymakamlıkların koordinasyonunda mahalli idareler tarafından gerekli tedbirler alınıp mevcut Pazar yerleri genişletilecek veya ilave yapılacak. Sergi ve tezgahlar arasında en az 3 metre olacak şekilde mesafe bırakılacak. 

Her bir Pazar yerinde gerekli kontrolleri yapmak için başta zabıta olmak üzere yeterli sayıda personel görevlendirilecek, görevlendirilen personel tarafından pazaryerlerinin içerisinde yoğunluk oluşmaması için gerekli tedbirler alınıp bu kapsamda içerdeki yoğunluk azaltılana kadar yeni müşteri girişine geçici olarak izin verilmeyecek. 

Ambalajsız satılan yaş sebze ve meyvelerin tüketicilerce temas edilmeden, doğrudan pazarcı esnafı tarafından hijyen koşullarına dikkat edilerek poşetlemesi yapılacak. 

Satış yapacak pazarcıların, ilgili meslek odası tarafından düzenlenen “mesleki faaliyet belgesi” ile “ticari araç görevlendirme belgesini” ibraz etmek ve güzergahla sınırlı kalmak kaydıyla Cumartesi günleri sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak. 

Ayrıca, alınan kararlara uymayanlara gerekli adli işlemlerin başlatılacağı ifade edildi.  

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 10248 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum