İL ÖZEL İDARESİ ŞİRKET KURACAK

İL ÖZEL İDARESİ ŞİRKET KURACAK

İl Genel Meclisi Şubat ayı ilk birleşimini gerçekleştirdi. İl Genel Meclisi toplantı salonunda yapılan birleşimde iki gündem maddesi görüşüldü. 

Birleşimde ilk olarak İl Özel İdaresi'ne 696 sayılı KHK kapsamında şirket kurulması talebi ele alındı. Konuyla ilgili İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant bilgi verdi. Nalbant, kurulacak şirketin, işçi çalıştırmaya yönelik bir şirket olacağını ifade ederek şunları dile getirdi: 'İçişleri Bakanlığı bir format yayınladı. Bu formata uygun karar alındıktan sonra toplu halde İçişleri Bakanlığı, bakanlar kurulundan izinleri alacak ve bize gönderecek. Çünkü yeni çıkan mevzuata göre 1 Ocak'tan itibaren işçi alım ihaleleri kapandı. İhale edemiyoruz ve işçi alamıyoruz. 90 gün süre uzatım yetkisi verdi biz şuan o süreyi kullanıyoruz. 90 günün sonunda 1 veya 2 Nisan itibariyle işçi çalıştırma ve ihale yapma yetkimiz sona erecek. Bu tarihe kadar şirketin kurulması lazım ki şirket üzerinden bu işçileri çalıştırmaya devam edelim. Toplamda 85 işçimiz var. 85 kişi kurallara uyuyorsa, mesela emekliliği hak etmiş kişi çalıştırılamayacak. 112 müdürlüğüne aldığımız güvenlik ve temizlik elemanları vardı ayrıca mevsimlik yoldaki yama ekiplerimiz var. Bunların hepsinin değerledirilmesi yapıldıktan sonra sözlü sınavlara tabi tutacağız ondan sonra da bunları şirketlerde değerlendirmeye çalışacağız. Şirketin kurulması lazım. Şirketimizde sadece işçi çalıştırmaya dayalı bir şirket olacak. Formatı bu şekilde. Bu karar İçişleri Bakanlığına İçişleri Bakanlığından, Bakanlar Kuruluna daha sonra burada gerekli prosedürü tamamlayacağız." dedi. 

Nalbant'ın bilgi vermesinin ardından meclis üyeleri şirket kurulması talebini oy birliği ile kabul etti. 

bilecik-il-ozel-idare-sirket-kuracak2.jpg

3 İLÇENİN KÖYLERİ İÇİN ÇÖP KAMYONU ALINACAK

Birleşimde daha sonra 2015 yılında uygulamaya konulan merkez ve ilçelere bağlı köylerde 'Çöp toplama projesi' kapsamında Osmaneli, Pazaryeri ve İnhisar ilçelerinde kullanılmak üzere 3 adet üst yapılı çöp kamyonu alımının 2018 yılı yatırım programına alınması talebi ele alındı. Konuyla ilgili olarak yine Genel Sekreter Nalbant bilgi verdi. Nalbant merkez ilçe dahil 5 ilçede bu imkanın kullanıldığına dikkat çekerek sadece Osmaneli, Pazaryeri ve İnhisar ilçelerinde çöp toplama hizmetinin olmadığını söyledi. Nalbant şöyle konuştu: "Bu çalışmada 3. yılımız. Sayın valimiz tüm il genelinde bu çalışmayı yaygınlaştıralım diye teklif etti. Çünkü hizmet güzel ve talep ediliyor" dedi. 

Nalbant'ın bilgilendirmesinin ardından konu İl Genel Meclis Üyelerinin oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. 

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2830 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum