İLGEN'DEN SORUMUZA CEVAP!

İLGEN'DEN SORUMUZA CEVAP!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK)'ün tüm dekanların istifa etmesi yönündeki kararının ardından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi dekanları da istifalarını verdi.

İstifa eden altı dekan arasında bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir İlgen, YÖK'ün aldığı karara ilişkin sorumuz üzerine önemli açıklamalarda bulundu. YÖK kararırının devletin aldığı ihtiyati bir karar olduğunu belirten İlgen, YÖK'ün tüm dekanlarla ilgili aldığı bu kararı yerine getirdiklerini söyledi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir İlgen, gazetemizin konuyla ilgili sorusuna şu sözlerle cevap verdi:

"Memleketimiz olağanüstü kanlı bir darbe girişiminden geçti. Devlet ve toplum olarak sarsıldık. Çok ciddi bir toplumsal travma bu. Her yerde yaşanan bir şey, tepeden tırnağa her yerde. Devletin sinir uçlarına, en mahrem yerlerine kadar sirayet etmiş karanlık bir terör örgütünden bahsediliyor. Cumhurbaşkanlığına, genel kurmaya kadar uzanmış bunlar. Hangi kılıkta yuvalandıkları bilinmiyor. Böylesi bir dönem yani. Belirsizlik ve riskler ciddiyetini halen devam ettiriyor ki devletin yetkili organları radikal kararlar alıyor, almak zorunda kalıyor. Böyle bir dönemde YÖK, haklı olarak istisnasız tüm üniversite dekanlarının istifasını istiyor. Devletimizin tasarrufu, öyle uygun görülmüş. Doğrudur yanlıştır ayrı bir konu, bunlar tartışılır. Ama bir nefes alma, her şeyi yeniden değerlendirme ihtiyacı gibi bir şey bu.

Bu, üniversitemize özgü bir uygulama da değil tabi ki. Genel bir uygulama. Tedbiren yapılmış, öyle anlaşılıyor. Basınımızda da haber yapılmış. Başlığa bakılınca, ilk bakışta buraya özgü bir şeymiş gibi de anlaşılabilir. Tam olarak öyle değil. Az önce söylediğim gibi, devletin ihtiyati aldığı bir karar. Devletin böylesine hassas bir dönemde varlık ve bekası adına aldığı diğer bütün kararlar gibi zaruri bir uygulama.

Allah devlet ve millete zeval vermesin. Devlet bozgunluğu vermesin. Annem hep öyle derdi. Allah devlet bozgunluğu vermesin. Önemli olan o. Diğer meseleler bir şekilde halledilir. Kaldı ki üniversitemizde bu işleri yürütebilecek çok sayıda arkadaşımız var. Ben, bu süre içerisinde görev yaptığım bütün mesai arkadaşlarıma hassaten teşekkür etmek isterim. Her iki rektörümüzden de anlayış ve saygı gördüm. Kendilerine teşekkür ederim. İnşallah kimseyi kırmamışızdır.

Ayrıca göreve geldiğim esnada çok sayıda Bilecikli sağolsunlar, gelip kutladılar. Sivil toplumda faaliyetlerim olduğu, yazılar yazdığım, ortalık yerde olduğum için birazda. Haftalık yazılar yazıyordum o zaman bu gazetede. Kamuoyu beni birazda oradan tanır. Sivil toplum faaliyetlerimde oldu biliyorsunuz. Türk Ocakları'nda uzun yıllar beraber olduk. Hatta Şadi abi de vardı o zamanlar. Yönetimde beraber görev aldık. İki dönem başkanlık yapmıştım. Biz yine akademik faaliyetler ve sivil toplum faaliyetleriyle toplumun içinde olur, oralarda hizmet ederiz" dedi.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 6017 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.