İLGİSİZLİK ORTADA!

İLGİSİZLİK ORTADA!

Söğüt'te bulunan Ertuğrulgazi Türbesi başta olmak üzere ilimizdeki bazı vakıf eserlerinin bakımsızlığı ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün ilimizdeki çalışmalarının yetersizliği Bam Teli programında gündeme gelmişti. Programda, Ertuğrulgazi Türbesi'nin son restorasyondan sonraki içler acısı hali ağır şekilde eleştirilmiş, vakıfların ilimize olan ilgisizliğine vurgu yapılmıştı.

CİDDİ ELEŞTİRİLER VAR

Gelinen süreçte, Bam Teli'nde konuşulanların haklılığı bir kez daha ortaya çıktı. 2016 yılı il koordinasyon kurulu ikinci toplantısına katılan Vakıflar Bölge Müdürü Mustafa Emek yaptığı sunumda restorasyon çalışmalarıyla ilgili bir kelime dahi etmedi. Bu duruma müdahale eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, Ertuğrulgazi Türbesi'ndeki restorasyon çalışmalarıyla ilgili ciddi eleştiriler aldıklarını belirterek Müdür Emek'ten bilgi istedi.

1-020.jpg

Emek, Türkiye gündemine gelen türbedeki sorunlarla ilgili,"Mayıs ayının sonunda sanırım bütün bu sorunlar çözümlenmiş olacak ve törenlere gönül rahatlığıyla yetişmiş olacak" şeklinde konuştu.

2016 yılının ikinci il koordinasyon kurulu toplantısında söz alan Vakıflar Bölge Müdürü Mustafa Emek, ilimizdeki çalışmalar hakkında sunum yaptı. Vali Ahmet Hamdi Nayir'in Ertuğrulgazi Türbesi'ndeki restorasyon çalışmalarını sorması üzerine açıklamalarda bulunan Bölge Müdürü Emek, türbeye nem ölçer takıldığını söyledi. Türbedeki hasarların nemden mi yoksa yer altı suyundan mı kaynaklandığını tespit etmek için çalıştıklarını kaydeden Emek, çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Bölge müdürlüğünün dışında genel müdürlüğünde konuyla yakından ilgilendiğini dile getiren Emek,"Teknik elemanlarımı sürekli çalışıyorlar. Son olarak nem ölçme cihazıyla doğru bir tespit yapılacağına kanaat getirildi ve cihaz yerleştirildi. Bu şekilde takip yapılacak ve Mayıs ayının sonunda sanırım bütün sorunlar çözümlenmiş olacak" dedi.

2-017.jpg

'SORUN NEM DEĞİL TABAN SUYU'

Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu ise sorunun nem ile ilgili olmadığını taban suyundan kaynaklandığını öne sürdü. Drenaj yapılmasının ardından türbede daha büyük çatlakların oluştuğunu söyleyen Başkan Aydoğdu,"Türbenin Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’ne yetişmemesinden kaygılanıyoruz" dedi.

Müdür Emek ise şenliklere yetişeceğine garanti verdi. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2452 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.