İMAM HATİPLİLER YARIŞTI

İMAM HATİPLİLER YARIŞTI

7. Arapça Yarışmaları Bilecik il elemeleri gerçekleşti. Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi salonunda 2 Nisan Cumartesi günü saat:10:00'da gerçekleşen elemeler, büyük heyecana sahne oldu. 15 sorunun sorulduğu yarışmada öğrenciler kıyasıya mücadele etti.

7. Arapça Yarışmaları Bilecik il elemeleri gerçekleşti. Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi salonunda 2 Nisan Cumartesi günü saat:10:00'da gerçekleşen elemeler, büyük heyecana sahne oldu. 15 sorunun sorulduğu yarışmada öğrenciler kıyasıya mücadele etti. Yarışma sonunda Bozüyük Anadolu İmam Hatip Lisesi 15 sorunun 10'una doğru cevap vererek birinci oldu.

haber.gifMilli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği'nin koordinasyonunda düzenlenen 7. Arapça Yarışmaları Bilecik il elemeleri gerçekleşti.

Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi salonunda 2 Nisan Cumartesi günü saat:10:00'da gerçekleşen elemeler, büyük heyecana sahne oldu. Bilecik Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bozüyük Anadolu İmam Hatip Lisesi, Söğüt Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Gölpazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin katıldığı elemelerin juri üyeliğini Doç. Dr. Mustafa Baş, Yrd. Doç. Dr. Şemsettin Ulusal ile Yrd. Doç. Dr. İsmail Metin yaptı. 

15 sorunun sorulduğu yarışmada öğrenciler kıyasıya mücadele etti. Yarışma sonunda Bozüyük Anadolu İmam Hatip Lisesi 15 sorunun 10'una doğru cevap vererek birinci olurken, 30 Nisan'da ilimizde düzenlenecek olan bölge yarışmalarında Bilecik'i temsil etme hakkı kazandı. 

Bilecik Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ise 15 sorunun 5 tanesine doğru cevap vererek ikinci oldu. Gölpazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Söğüt Anadolu İmam Hatip Lisesi'de 15 sorunun 4'üne doğru cevap verdi. Kura sonucunda, Söğüt Anadolu İmam Hatip Lisesi yarışmayı üçüncü, Gölpazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi ise dördüncü olarak tamamladı. 

Yarışma sonrasında ödül törenine geçildi. Yarışmada birinci olan Bozüyük Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak verdi. Altınkaynak ödül törenin ardından öğrencilerin hepsini tek tek tebrik ederek, yarışmaya katılan tüm öğrencilere seslendi. 

İl Müdürü Altınkaynak şöyle konuştu: 'Yarışmaların kaybedenleri olmaz. Hepiniz kazandınız. Üzülmenize gerek yok. Şöyle düşünün. Bildiklerinizi zaten yaptınız, bilemediklerinizi ise şimdi öğrendiniz. Bu yarışmaya katılmak bir ayrıcalık. Okullarınızı en iyi şekilde temsil ettiniz, emeğinize sağlık. Biz hepinizi birinci ilan ediyoruz. Arapça gerçekten çok güzel bir dil. Sadece bu dünyada değil, öbür dünyada da geçerli olacak bir dil." dedi.  Yarışmaya katılan Bilecik Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gölpazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Söğüt Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne de ödüllerini İl Müftüsü Necati Akkuş verdi. 

Ödül töreninin ardından 7. Arapça Yarışmaları Bilecik il elemeleri sona erdi.

2-010.jpg

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2913 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.