İMAM HATİP'TEN 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNE VEFA

İMAM HATİP'TEN 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNE VEFA

Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında okul bünyesindeki tüm dersliklere 15 Temmuz şehitlerinin adı verildi. ‘15 Temmuz Şehitlerimize Vefa’ projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışma kamuoyunun takdirini kazandı.

Okul Müdürü Arzu Kesici, 15 Temmuz’un genç nesillere unutturulmaması adına gerçekleştirilen çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ederek, “15 Temmuz Gecesi Aziz milletimiz için bir milattır. Ve biz de o gece mukaddes şehadet mertebesine yükselen şehitlerimizin adlarını yaşatmak istedik. Maksadımız o kutlu şehitlerin isimlerini gelecek nesillere taşımaktır" dedi.

 

Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi çok anlamlı bir projeye imza attı. 15 Temmuz şehitlerimize vefa kapsamında okulda bulunan tüm dersliklere 15 Temmuz’da şehit olan bazı kahramanlarımızın isimleri verildi. Öğrencilere 15 Temmuz bilincini aktarmak, 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak adına gerçekleşen proje başta öğrenciler olmak üzere Bilecik kamuoyundan büyük ilgi gördü.

Proje hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Arzu Kesici, İmam Hatip Lisesi olarak 15 Temmuz bilincini aşılamak, o hain girişimi unutmamak ve unutturmamak adına önemli bir görev üstlenmeleri gerektiğine dikkat çekerek şunları kaydetti:

Öğretmen arkadaşlarımızla birlikte dersliklere bir isim verelim diye düşündük. Yaptığımız istişareler sonucunda milli ve manevi değerlerimize uygun isimler olmasını istedik. Aynı zamanda unutturulmayacak isimler olması konusunda fikir birliği sağladık. 15 Temmuz Şehitlerimizin ismini vermeyi uygun gördük. Çünkü 2 yıl önce yaşadığımız bir olay ve bu milletin ne kadar kahraman olduğunu gösteren bir durum. Söz konusu vatansa her şeyin teferruat olduğunu gösteren bir olay olduğu için 15 Temmuz Şehitlerimizin isimlerini yaşatalım istedik ve her dersliğe onların içinden seçtiğimiz esnaf, öğrenci, asker gibi kahramanlarımızın ismini verdik. Bu milletin her bireyinin değerli olduğunu, vatan için canını verebilecek cesarete sahip olduğunu göstermek ve nesillerimize aktarmak istedik.

‘YENİ 15 TEMMUZ’LAR YAŞANMASIN’

Bu kapsamda geçen yılda TBMM’ye gezi düzenledik. Milletvekilimiz Halil Eldemir ve Ahmet Gündoğdu bey bizi orada karşıladılar. Bomba atılan o alanları öğrencilere gösterdik. O günü hiç unutmayalım, unutmayalım ki yarına sahip çıkalım. Biz bu projeyi burada da devam ettirmek istedik. Dersliklerimize bu isimleri koyarak gençlerimiz 15 Temmuz’u unutmasın, yeni 15 Temmuz’lar yaşanmasın. Yeni FETÖ’ler çıkmasın. İmam Hatip Lisesi hem dini eğitim veren hem de kültür dersleri anlamında öğrenci yetiştiren bir okul olduğu için dini kullanan insanlara fırsat vermemek adına manevi ve milli değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmek için bu isimleri tercih ettik. Öğrencilerimizden büyük bir ilgi gördük.  

Bu projede bize destek olan başta müdür yardımcımız İsmail Tetik ile Egemen Temur, Elif Emel Kaba, Nihat Demir, Betül Arıkan, Nurcan Şen isimli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Okul başkanımız Fatma Zehra Fidan öğrencimize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca 15 Temmuz hassasiyetiniz için sizlere de teşekkür ederim” dedi.  

Proje  kapsamında dersliklere Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, Şehit Komiser Yardımcısı Kübra Doğanay, Şehit Esnaf Halil Kantarcı, Şehit Polis Özel Harekat Demet Sezen, Şehit Polis Zeynep Sağır, Şehit Akademisyen İlhan Varank, Türksat Tesis Sorumlusu Ahmet Özsoy, Şehit Öğrenci Burak Cantürk, Şehit Öğrenci Abdullah Tayyip Olçok, Şehit Öğrenci Fatih Satır, Şehit Reklamcı Erol Olçok, Şehit Emniyet Müdürü Zafer Koyuncu isimleri verildi.

imam-hatipten-15-temmuz-sehitlerine-vefa2.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3661 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum