İMZALAR ATILDI

İMZALAR ATILDI

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Meslek Yüksekokullarında eğitim gören öğrencilerin toplam 4 yarıyıl süren eğitimlerinin 3 yarıyılını okulda, son dönemini ise kamu ve özel sektör kuruluşlarında staj yaparak tamamlamalarına olanak tanıyan 3+1 eğitim modeli için, Bilecik 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve İŞKUR İl Müdürlüğü ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi arasında protokol imzalandı. 

imzalar-atildi2.jpg

Törende konuşan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, protokolün amacının üniversite ile iş dünyası arasındaki münasebeti artırmak, başarılı öğrencilerin henüz okuldayken sektörde bir dönemlerini geçirmelerini sağlamak ve nihai olarak sektörün kaliteli eleman ihtiyacını karşılayabilmek olduğunu söyledi. 

Başarılı öğrencilerin mezun olduktan sonra Bilecik’te iş bulmalarını ve bu sayede şehirde kalarak katma değer sağlamalarını amaçladıklarını belirten Rektör Taş; “Bu protokolde bizimle beraber çalışan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve 2. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Halis Nalbant’a ve İŞKUR İl Müdürümüz Sayın Ayhan Tozan’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu protokol inşallah ilimize, üniversitemize, sanayi ve iş dünyamıza hayırlı olur” ifadelerini kullandı.

2. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halis Nalbant ise, 2. OSB’de faal olan 22 adet fabrikaları olduğunu belirterek, kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması konusunda Üniversitemizin verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Üniversitemizde okuyanlara Bilecik’te iş bulma potansiyeli oluşturuluyor” diyen Nalbant, bu projede emeği geçen başta Rektör Taş olmak üzere tüm ilgililere teşekkür etti.

 İmzalanan protokolle ilgili açıklama yapan İŞKUR İl Müdürü Ayhan Tozan ise, kendi protokollerinin yalnız 3+1 sistemi için değil daha geniş kapsamlı bir protokol olduğunu söyledi. Atılan imzayla birlikte girişimcilik kursları, meslek eğitim kursları, işbaşı eğitim programları ve kariyer günleri gibi çalışmaları Üniversitemizle birlikte yapacaklarını ifade eden Tozan, 3+1 programına katılan öğrencilerin mezun olduktan sonra genel sağlık sigortası ücretlerini ve günlük 54 lira cep harçlıklarını kurum olarak kendilerinin karşılayacağını söyledi. Bu sayede 3+1 sistemini öğrenciler için cazip hale getireceklerini belirten Tozan, protokolün hayırlı olmasını diledi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlük makamında gerçekleşen imza törenine, Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve 2. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halis Nalbant, İŞKUR İl Müdürü Ayhan Tozan, BŞEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurgül Özbay ve Prof. Dr. Harun Mindivan katıldı.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2739 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum