‘İNSANIMIZIN FAYDASINAYSA GEREKİRSE BİR KESERİZ ON MİSLİNİ DİKERİZ; HİNDULARIN İNEĞE TAPTIĞI GİBİ AĞACA TAPACAK DEĞİLİZ!’

‘İNSANIMIZIN FAYDASINAYSA GEREKİRSE BİR KESERİZ ON MİSLİNİ DİKERİZ; HİNDULARIN İNEĞE TAPTIĞI GİBİ AĞACA TAPACAK DEĞİLİZ!’

Belediye Başkanı Selim Yağcı, belediye çalışmaları kapsamında kesilen ağaçlarla ilgili yapılan eleştirilere net bir dille cevap verdi. Başkan Yağcı, Bilecik Belediyesi’nin yeşile ve ağaca olan duyarlılığının ortada olduğunu ifade ederek, “İnsanımızın faydasınaysa bir keseriz on mislini dikeriz; Hinduların ineğe taptığı gibi ağaca tapacak değiliz” dedi.

Şerifpaşa Camii meydan düzenleme çalışmalarını incelemesinin ardından gazetemizin konuyla ilgili sorusuna açıklık getiren Yağcı, “İnsan için ihtiyaç olan noktalarda ağaçları yetiştirdiğimiz gibi uygun şartlar içerisinde kesmek, nakledilebilecek olanları nakletmek doğal olan bir süreç. Başka iş yapamayanlar, yeni bir eser dikemeyenler kendilerine zemin bulma gayreti içerisindeler. Bunlar boş işler” diye konuştu. 

Belediye Başkanı Selim Yağcı, belediyenin ağaç katliamı yaptığına ilişkin iddia ve eleştirilere şu sözlerle cevap verdi:

‘KİMSE ENDİŞE ETMESİN!’

“Maalesef bunlar işin esasına yönelik eleştiriler değil. Bunlar daha ideolojik, yıpratmaya yönelik şeyler. Biz zaten millet olarak yeşili seven koruyan bir milletiz. İnsan için ihtiyaç olan noktalarda yetiştirdiğimiz gibi ağaçları uygun şartlar içerisinde kesmek, nakledilebilecek olanları nakletmek doğal olan bir süreç. Yoksa bir ağacı bir yere diktiğimizde insan hayatını etkileyecek bir noktaya geldiğinde Hinduların ineğe taptığı gibi o ağaca tapacak halimiz yok. İnsanın faydası için kesilir yarın başka ihtiyaç olduğunda da dikilir. Başka iş yapamayanlar, yeni bir eser dikemeyenler kendilerine zemin bulma gayreti içerisindeler. Biz her şeyi yerinde ve zamanında yapmayı biliriz. Kimse endişe etmesin, Bilecik dünden daha yeşil yarın daha da iyi olacaktır. 

‘YETERSİZLİĞİN EN BÜYÜK BELİRTİSİ HAKARET ETMEKTİR’

Tekel deposunun olduğu yerde kesilen iki ağaçla ilgili sayın vekil Yaşar Tüzün garip bir şekilde yangınla bizim ağaç kesmemizi eşleştirmeye çalıştı. Orada iki tane akasya ağacı kestik. Bunlar niteliksiz ağaçlardan. Yaşar Tüzün belkide o ağaçların ne olduğunu bile bilmezdir. Birileri bir şekilde kendisine iletmişler ve yangınla eşdeğer göstererek bir mesaj attı. Ben durumu yangınla eşdeğer şekilde göstermesinden dolayı kendisini kınadım. Yoksa vekil bey farklı bir partiye mensup eleştirmeye hakkı var. Ona da saygımız sonsuz ama o kesilen ağaçların yerine Bilecik’in en büyük problemlerinden biri olan otopark yapılacak. İnşallah bu hafta sonu temelini atacağız. Yıl sonuna kadar onu da bitirmeyi planlıyoruz. 114 araçlık bir otopark yapacağız o ağaçlar dursun da otopark yapmayalım mı? Ben orada da dedim Yaşar bey otoparka karşı mı diyeceğiz? Otoparkı yapmak için o ağaçları kestiğimizde biz yeşile karşı mıyız? Onun yazdığı mesajın altına onun taraftarlarından birçok kimse hakaret etmiş. Yetersizliğin en büyük belirtisi hakaret etmektir. Kendine inanan, güvenen, yeterli alt yapısı olan insan hakaretle cevap vermez. Biz yeşile karşı değiliz, 100 bine yakın bitki ve ağacı her yıl toprakla birleştiriyoruz. Bunlar boş şeyler. 

‘KEŞKE KESMESEK AMA AĞAÇ VAR DİYE HİZMETİ AKSATMAK ABESLE İŞTİGAL OLUR’

Mutlaka yanlışlıklar, eksiklikler olur. Keşke hiç kesmek durumunda kalmasak ama ağaç var diye de hizmeti aksatmak abesle iştigal olur. Akasya, söğüt veya karaçam gibi ağaçlar günümüz peyzaj anlayışında kullanılmayan bitkilerden. Geçmiş zamanda kullanılmış ama artık teknikler değişmiş daha güzel, çevreyi daha rahatlatacak ağaçlar var. Bir akşamda bir yeri yeşillendirecek, ağaçlandıracak teknoloji varken yapılan eserleri engellemek adına ağaçlar kesilmesin demek şehrin gelişimine takoz koymak anlamına geliyor. Biz buna çok dikkat ediyoruz arkadaşlarımıza kesin talimatımız bir yerde kesilmeden yapma ihtimalimiz yüzde 20 civarında dahi olsa kesmeden yapmanın yoluna bakın diyorum. Buna ilişkin olarak yapılamayacak durumdaysa hiç çekinmeden eseri yapmak adına ağacı kesin ama kesilen ağacın yerine 10 misli daha fazla dikelim diyorum” dedi.

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2086 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum