İPEKYOLU ANAOKULU'NDAN BASIN AÇIKLAMASI

İPEKYOLU ANAOKULU'NDAN BASIN AÇIKLAMASI

Dil ve konuşma gecikmesi bulunan ikiz kardeşlerin sandalyeye bağlanmış görüntülerinin ortaya çıktığı, ülke gündeminde geniş yankı bulan skandalla ilgili Özel Bilecik İpekyolu Anaokulu'ndan basın açıklaması yapıldı. 

Kurumun avukatları Av. Cihat Gökdemir ve Av. Zeki Arıtürk, okul binasında yaptığı açıklamada, süreç hakkında bilgiler aktardı. Yaşanan olayın adli makamlarca incelendiği belirtilirken, "Çocuklarımıza karşı bu menfur olaya sebep olan, göz yuman, sorumluları adli makamlara bildirmeyen herkesin yargılanması ve en ağır bir şekilde cezalandırılması için her türlü hukuki yolları kullanacağımızı ve bu davanın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz" ifadeleriyle kafalarda soru işaretleri oluşturuldu. 

Konuyla ilgili açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Müvekkillerin de üzerlerine titrediği, haberlere çok sevdikleri konu ikiz kardeş olan çocuklarımızın “yemek yerken bağlandıkları, sinirlenip tabaklarını döktüklerinde de yeniden yemek vermek yerine kuru ekmek verildiği” şeklindeki korkunç ve asılsız iddialar, müvekkil Özel İpekyolu Anaokulu yetkilileri tarafından veya bilgileri dahilinde gerçekleştirilmediğini önemle belirtmek isteriz. Bu menfur olayı gerçekleştiren kişi veya kişilerin ortaya çıkartılması için, devam etmekte olan savcılık soruşturması tarafımızca da titizlikle takip edilmekte olup, failin veya faillerin bir an önce adalet karşısına çıkarılarak en ağır şekilde cezalandırılması için elimizden gelene yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Özel İpekyolu Anaokulu, Bakanlığın yetkilendirdiği kamu görevlilerince düzenli olarak denetlenmektedir.

Tüm bu tezvirat içerikli haber ve sosyal medya paylaşımlarının arasında kaybolmaması ve hukuki gerçeğin ortaya çıkarılmasına katkı sağlaması amacıyla, birkaç hususu da kamuoyunun takdirine sunmak isteriz;

Anaokulumuzda eğitim alan çocuklarımıza yapıldığı iddia edilen bu menfur muameleyi olay anında fotoğraflayan kişi veya kişiler, olayı derhal Anaokulu yöneticilerine ve Savcılığa bildirmesi gerekirken, aradan 2 ay gibi uzun bir süre geçtikten sonra sosyal medyadan duyurmaları, iyiniyetli hareket etmedikleri ve ‘zarar verme kastıyla’ hareket ettiklerini göstermektedir. Çocuklarımızın kıyafetlerinden ve sınıftaki etkinlik materyallerinden, ilgili fotoğrafın 2019 Kasım ayı içerisinde çekildiği açıkça anlaşılmaktadır.

Sosyal medyada yayınlanan fotoğrafın da tahlili gerekmektedir. Bahsi geçen fotoğraf karesini fotoğrafçılara ve psikologlara incelettiğimizde, ‘diğer çocuklarımızın tepkileri, duruşları, devrildiği söylenen sandalyenin konumu vb. durumların, fotoğrafın bir kurgu olabileceği şüphesini uyandırdığını’ beyan etmişlerdir.

Çocuklarımızın ailesinden bahsi geçen fotoğrafı çeken kişinin kimlik bilgileri talep edilmesine rağmen  tarafımıza ya da Savcılığa bu kişinin bildirilmemesi, fotoğrafın çekiminden 2 ay gibi uzun bir süre geçip, sömestr tatili haftasında servis edilmesi, servis edilirken de ‘bu işin sorumlularının bulunması ve cezalandırılmasına değil, doğrudan Özel İpekyolu Anaokulu’nun kapattırılmasına’ yönelik beyanlarda bulunulması vb. birçok şüpheli durumu da kamuoyunun ve adli makamların takdirine sunuyoruz.

Sonuç olarak özetle belirtmek isteriz ki, çocuklarımıza karşı bu menfur olaya sebep olan, göz yuman, sorumluları adlı makamlara bildirmeyen herkesin yargılanması ve en ağır bir şekilde cezalandırılması için her türlü hukuki yolları kullanacağımızı ve bu davanın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4364 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum