IŞİD’in Lazkiye kırsalından çekildiği önü sürüldü

Irak Şam İslam Devleti’nin, Türkiye sınırı yakınlarındaki Lazkiye’nin Türkmen Dağı ile Cebel el-Ekrad bölgesinden tamamen çekildiği iddia edildi.
...
HATAY
AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve İslami Cephe grubuyla bölgede zaman zaman çatışmalar yaşayan Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) grubunun, birçok birliğinin bulunduğu Cebel el-Ekrad ve Türkmen Dağı bölgesinden tamamen çekildi.
Çekilen IŞİD birliklerinin, ülkenin doğusuna yöneldiği iddia edilirken, IŞİD’in terk ettiği noktalara çeşitli muhalif grupların yerleştiği öğrenildi.
Lazkiye kırsalında muhaliflerin kontrolündeki Cebel el-Ekrad ile Bayırbucak Türkmen Bölgesi’ne yaklaşık 1 yıl önce yerleşen IŞİD, kısa sürede birçok bölgede etkisini arttırmıştı.
Öte yandan Esed’e ait birlikler, Bayırbucak Türkmen bölgesinde yer alan Türkmen köylerine saldırı düzenledi.
Gebelli ve Göğdağ köyleri ile çevrelerinin hedef alındığı saldırılarda can kaybı ve yaralı hakkında henüz bilgiye ulaşılamadı. Patlama sesleri Yayladağı ilçesinden de duyuldu.
Muhabir: Erdal Türkoğlu-Salim Taş
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.