İsmet Sever’in zulmünü mahkeme durdurdu!

İsmet Sever’in zulmünü mahkeme durdurdu!

Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever’in esnafa zulmedercesine gerçekleştirmek istediği ihaleyle ilgili yargıya başvuran hak sahipleri haklı bulundu.

Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever’in esnafa zulmedercesine gerçekleştirmek istediği ihaleyle ilgili yargıya başvuran hak sahipleri haklı bulundu. Mahkeme, müstecirlerin başvurusunu değerlendirerek tedbir kararı aldı.

Hatırlanacağı üzere; Söğüt Belediyesi tarafından belediyeye ait 37 işyeri ihaleye çıkartıldı. Ancak bazı iş yerleri için belirlenen fahiş kira bedelleri ilçede büyük sansasyona yol açtı. İlçedeki siyasi partiler ve mağdur olan müstecirler gazetemize yaptıkları açıklamalarla MHP’li Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever’i yanlıştan dönmeye davet etti. İsmet Sever ise tüm bu yaşananlara kulak tıkayarak ihaleyi gerçekleştirdi. Fahiş kira bedeli belirlenen iş yerlerinden sadece birinin ihalesine istekli çıkarken diğer iş yerleri için ihaleye katılan olmadı.

Bu süreçte yargıya başvuran müstecirlerle ilgili karar ise belli oldu. Mahkeme, hak sahibi esnafları haklı bularak tedbir kararı aldı.

Gelinen süreçte, Söğüt esnafının sağduyulu yaklaşımına rağmen ilçede faaliyet gösteren Termal Seramik şirketi Namlı Otel’in ihalesine katılarak ihaleyi aldı. Ancak, mahkemeden çıkan karar sonrası mevcut müstecir ile Termal Seramik karşı karşıya geldi. İsmet Sever ise inadından vazgeçmedi ve yeniden ihale duyurusuna çıktı. İsteklinin çıkmadığı ve aralarında fahiş kira bedelleri istenen iş yerlerinin olduğu toplam 13 iş yeri için 19 Ağustos’ta yeniden ihale yapılacağı bildirildi.  

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ihalede bir iş yeri için tehdit girişimlerinde bulunulduğu yönünde iddialar kamuoyunda konuşuluyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 4778 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum