“Söğüt yatırım bekliyor, İsmet Sever ne iş yapıyor?”

“Söğüt yatırım bekliyor, İsmet Sever ne iş yapıyor?”

Yaklaşık 7 yıl önce Söğüt OSB’deki parsellerin tamamını satın alan Elginkan Holding halen yatırıma başlamadı.

Söğütlülerin dört gözle beklediği yatırım bir türlü gelmeyince Belediye Başkanı İsmet Sever’e yönelik tepkiler arttı. Söğüt halkı, “Söğüt yatırım bekliyor” derken “İsmet Sever ne iş yapıyor?” diye soruyor.

Söğüt Belediyesi’nin Cumhur İttifakına geçmesi ile birlikte yatırımların başlamasına yönelik umutlarının arttığını ancak seçimlerin üzerinden geçen 2,5 senedir hiçbir girişimin olmadığını ifade eden vatandaşlar, Belediye Başkanı İsmet Sever’i konuya ilgisizlik kalmakla suçluyor. Geçtiğimiz dönemlerde Devlet Bahçeli’nin en büyük arzularından birisi olan Söğüt Türk Ata Üniversitesi’ne karşı duyarsızlıkla itham edilen İsmet Sever bu kez de Söğüt OSB’ye gerçekleşecek yatırımı takip etmediği gerekçesiyle eleştiri oklarının hedefine oturtuldu. 

Hatırlanacağı üzere, Söğüt OSB’nin tamamı yaklaşık 7 yıl önce Elginkan Holding’e tahsis edildi. Aradan geçen zaman zarfında somut adımlar atılmayınca Elginkan yetkilileri ile dönemin valisi Tahir Büyükakın 3 yıl önce yeniden masaya oturdu. Tahir Büyükakın, yatırımların başlaması için Elginkan Holding’e 1 yıl daha süre tanıyacaklarını aksi takdirde tahsisi iptal edeceklerini bildirdi. Bunun üzerine holding yetkilileri ruhsat müracaatını gerçekleştirdi ve işlemlerin tamamlanmasının ardından ruhsat teslimi yapıldı.

Daha sonra Elginkan Holding ve Elginkan Vakfı Mütevelli Heyeti Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen ile beraberindekiler Söğüt’e bir ziyaret gerçekleştirdi. Belediye Başkanı İsmet Sever ile görüşen heyet yatırım planlaması hakkında bilgi verirken, 2021 yılının Mart-Nisan aylarında fabrikanın temellerini atacaklarını söyledi. Ancak, holding yetkililerin bu sözü gerçekleşmedi.

Gelinen süreçte; Söğüt’ün çehresini değiştirecek OSB yatırımlarının gecikmesi İsmet Sever’i bir kez daha ateşin içine attı. Göreve geldiği günden bu yana büyük tepkiler toplayan İsmet Sever birçok konuda sessiz kalırken OSB’deki gecikmelerle ilgili bir açıklama yapacak mı merakla bekleniyor.

Öte yandan, belediyeye ait iş yerlerini fahiş fiyatlar üzerinden ihaleye çıkararak Söğütlülerin tepkisini çeken İsmet Sever, geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenliklerinde konuşma yapmak üzere kürsüye çıktığında vatandaşların tepkisi ile karşılaşmıştı.

İlgili Haberler

Bu haber toplam 4205 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum