İSTANBUL'DAKİ BİLECİKLİLERDEN SONRA KARIŞTIRMA SIRASI BİLECİK'TE Mİ?

İSTANBUL'DAKİ BİLECİKLİLERDEN SONRA KARIŞTIRMA SIRASI BİLECİK'TE Mİ?

Mücahid ERDAL

Daha önce İstanbul Bilecikliler Derneği Yönetimlerinde bulunan ve daha sonra bu yönetimlere aday olup kaybeden Faruk Şahin ve yanındakilerin “Bilecik dostları gurubu” adı altında ayrı faaliyet göstererek, İstanbul’daki Bileciklileri ayrıştırdığı, Bilecik siyasetinde de taraf olarak gurubun Bilecik’e ayrılık tohumları ektiği iddia ediliyor.

Bilecik Belediye Başkanlığı, aday adaylığı döneminde Selim Yağcı aleyhinde dedikodu üreten, Bilecik’te Üzeyir Yıldırım için Bilecik’te kapı kapı gezen gurubun Bilecik İl Genel Meclis Başkanlığı seçimlerinde Oğuz Sertler’in İl Genel Meclis Başkanlığına aday olması için ikna ettiği, muhalefetle anlaştırdığı da ciddi iddialar arasında.

İl Genel Meclis Başkanlığı seçiminin ardından “Bilecik dostları grubu” adı altında Faruk Şahin ve yanındakilerin, partisine ihanet edip muhalefetle anlaşarak İl Genel Meclis Başkanlığına gelen Oğuz Sertler ve muhalefet il genel meclis üyeleri ile birlikte Diyarbakır’a gitmesi de bu iddiaları destekliyor.

Adının “Bilecik dostları gurubu” olmasına rağmen Bilecik’e zarar verici ayrıştırıcı faaliyetlerinin devamında Bilecik’te “Kaçak Konak” olarak bilinen restaurant’ta Bilecik protokolüne iftar vereceği iddia ediliyor.

İstanbul’daki Bilecik derneklerinin tasvip etmediği Faruk Şahin ve ayrıştırıcı hareketinin faaliyetine Gölpazarlılar, Günüören, Gökçeler, Üzümlü, Bedi, Çokçapınar ve Kocaeli Bilecikliler Derneklerinin katılmayacağı iftara, İlçe ve belde belediye başkanlarının da katılmayacağı öğrenildi. 

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın katılıp katılmayacağı bilinmiyor. Hatırlanacağı üzere belediyenin 98 metrekare olarak iki kat ahşap yapılmasına izin verdiği Valilik arsasına ruhsata uygun inşaat yapılmadığı için Belediye tarafından iskan ruhsatı verilmeyen mekana yemeğe katılması beklenmiyor. Ayrılıkçı faaliyet gösteren Faruk Şahin ve yanındakilerin belediye başkanlığı aday adaylığı seçimlerinde Üzeyir Yıldırım’a açık desteği sebebi ve “Kaçak Konak” olarak bilinen mekanın ruhsatsız faaliyet göstermesi sebebiyle iftar programına katılmasının Bilecik nazarında büyük tepkiye sebep olacağı düşünülüyor.

Aynı zamanda köylüsü olan Oktay Tepe’nin başkanlığını yürüttüğü, İstanbul Bilecikliler Derneği, her kesimin faaliyetleriyle takdirini kazanırken, başta İstanbul Bilecikliler Derneğine karşı yürütülen bu ayrılıkçı faaliyetlere Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın prim vermeyeceği tahmin ediliyor.

 

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 3882 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum