‘İstediklerine veremeyince iptal ettiler!’

‘İstediklerine veremeyince iptal ettiler!’

AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Çetin Kaya, Bilecik Belediyesi’nin Tevfikbey Caddesi üzerinde bulunan yeni iş merkezi ihalesini iptal etmesini değerlendirdi.

AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Çetin Kaya, Bilecik Belediyesi’nin Tevfikbey Caddesi üzerinde bulunan yeni iş merkezi ihalesini iptal etmesini değerlendirdi. Çetin Kaya, belediyenin sunduğu gerekçeye inanmadığını belirterek, “İstediklerine veremeyince iptal ettiler” dedi.

Bilindiği üzere; Mülkiyeti Bilecik Belediyesi’ne ait Elmas çay bahçesinin bulunduğu alana yapılan yeni iş merkezi komple ihaleye çıktı. İhaleden iki gün önce basın toplantısı düzenleyen AK Parti ‘Peşkeş mi çekiliyor?’ diye çıkışta bulundu. Ardından, belediye ihaleyi iptal etti.

‘Gerekçeye inanmıyorum’

Çetin Kaya, gazetemize yaptığı açıklamada, ihalenin iptalini değerlendirirken, “Resmi Gazete’de yayımlanmadığı gerekçesiyle iptal edildi demelerine inanmıyorum. İstediklerine veremeyince iptal ettiler” diye konuştu

İhaleye beklenenin üzerinde bir talep geldiğini ve bu durumun belediyenin planlarını bozduğunu aktaran Çetin Kaya, çarpıcı ifadeler kullandı. İstanbul’dan birisine binayı komple satmayı planladıklarını ve o alıcı üzerinden bazı dükkanlara da başkalarına adına sözler verildiğini iddia eden Çetin Kaya, şöyle devam etti:

‘İstanbul’dan birisine verelim demişler’

“İstanbul’dan benimde tanıdığım birisine verelim demişler ama ihalenin bu kadar talep göreceğini düşünmemişler. Binanın bütünsel olarak satışa çıkması da iddiaların doğru olduğunu gösterdi. Tek kişiye satmak istemelerinin nedeni alt dükkanları istedikleri kişilere verdirmek. Çünkü dükkan dükkan ihaleye çıksa Bilecik’teki esnafların birçoğu ihaleye girer. Ön dükkanlara Bilecik’ten girmek isteyen birçok kimse var. Öyle olunca onların asıl almasını istedikleri kişi ihaleyi alamayacak. Alıcısının belli olması için bütünsel olarak satacaksın ki diğer dükkanları istediklerine verdireceksin. Son gün öğrendiğimize göre, tepki çekmemek için Bilecik’ten çok iyi bildiğimiz birisine de ihaleyi vermeyi planlamışlar. Ya top İstanbul’dan döndü burada bitti. Ya da Bileciklilere verildi denmesi için son gün bu isim gündeme geldi” şeklinde konuştu.

‘Belediyenin kazanımları değil başka şeyler gözetiliyor’

İhalenin Resmi Gazete’de yayımlanmadığı gerekçesi ile iptal edilmesinin inandırıcı olmadığını dile getiren Çetin Kaya, yaşananların bir kurmaca olduğunu öne sürdü. Çetin Kaya, ihale için yeniden hazırlık yapılacağını anımsatarak, şunları kaydetti:

“Bu ihale ile ilgili yeniden hazırlık yapacaklar ve kendi istediklerine yine veremezlerse iptal olursa şaşırmayalım. 2 yıldır belediye yönetiyorsun ama Resmi Gazete’de yayımlanmadı diye iptal ediyorsun. Hem de bu işi bildiğini, vasıflı elemanlarla çalıştığını söylüyorsun. Resmi Gazete’ye verileceğini nasıl bilmezsin. Daha öncede evrak eksikliği gerekçesiyle ihale iptal etmişlerdi. Bunun bir şekilde kurmaca olduğunu düşünüyorum, inanmıyorum. Verilen sözler tutulamayacağı için iptal edildi. 16 milyon liralık ihale bedeli zaten çok az. Burada belediye kazanımları değil başka şeyler gözetiliyor. Belediye bu işten kâr etmiyorsa kim ya da kimler kâr edecek?” diye konuştu.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3413 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum