İSTİFA SEBEBİNİ AÇIKLADI

İSTİFA SEBEBİNİ AÇIKLADI

AK Parti Eski İl Başkanı Kadir Bayrak, istifa etmesinin ardından suskunluğunu bozdu. Kadir Bayrak, istifanın ardında yatan gerekçeleri açıkladı. Bayrak, ailesine, işine ve kendisine zaman ayırmak için görevinden affını talep ettiğini belirterek, 10 gün içerisinde yeni bir il başkanının atanacağını ve yeni yönetimin göreve geleceğini ifade etti. 
İstifasıyla ilgili bazı basın kuruluşlarında İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım'ın maaşıyla ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını da dile getiren Bayrak, istifasıyla ilgili meclis başkanlığı seçimiyle bağlantı kurulmasının yanlış olduğunu kaydetti. 
Bayrak, görev süresince kendisine destek veren herkese teşekkür etti. 

temyul-001.gif
Kadir Bayrak açıklamasında şunları kaydetti:
"31.01.2015 tarihinden itibaren yürüttüğüm Ak Parti Bilecik İl Başkanlığı görevinden 22.03.2016 tarihinde affımı talep ettim.
Görevden af talebim, partimin yetkili kurullarınca uygun görülmüş ve 28.03.2016 tarihinde partimin bölge sorumlusu ve il koordinatörü milletvekilleri ilimize gelerek yeni il başkanı atanması hususunda gerekli çalışmaları yapmışlardır.
Yeni il başkanımız en geç 10 gün içinde atanacak ve yönetimini teşekkül ettirecektir.
Öncesi ve sonrasıyla hayli yoğun çalışmalar gerektiren iki genel seçimden sonra, bu süreçte fazlasıyla ihmal ettiğim aileme, işime ve kendime vakit ayırmak amacıyla görevden af talebinde bulundum. Buna rağmen görevden af talebim, il genel meclisi başkanlığı seçimleriyle alakalandırılmaya çalışılmıştır.


'GRUP KARARI ALINMIŞTIR'
İl genel meclisi seçimleriyle ilgili husus, il yönetiminde görüşülmüş bir mevzu değildir. Bu konuyla ilgili olarak il genel meclisi üyelerimizle, parti tüzüğümüz gereği grup başkanı sıfatıyla başkanlık ettiğim, milletvekilimizin de hazır bulunduğu bir toplantı icra edilmiş, 11 adet Ak Partili il genel meclis üyesi ile tek tek görüşülmüş ve çıkan adaylar arasından gizli oyla seçim yapılarak en çok oy alan arkadaşımız 4 Nisan’da yapılacak meclis başkanlığı seçiminde desteklenmek üzere grup kararı alınmıştır.


'HİÇ KİMSE YORUM YAPMA HAKKINA SAHİP OLAMAZ'
Yine il genel meclisi başkanının ve üyelerinin aldıkları maaş, devlet tarafından kanunlar ve ilgili mevzuata göre hesap edilip ödenen ücretlerdir. Devlet tarafından tayin ve takdir edilen ücretle ilgili olarak hiç kimse yorum yapma hakkına sahip olamaz.
Milletvekilimiz Halil Eldemir ve il genel meclisi başkanımız Serkan Yıldırım, çalışkanlıklarıyla kendilerini ispat etmiş ilimizin iki değeridir. Bu süreçte kendileriyle çalışmaktan büyük bir haz duyduğumu ve her ikisiyle de aramda herhangi bir kırgınlık olmadığını belirtmek isterim.
İl başkanlığım süresince çalışmalarıma destek veren bütün dava arkadaşlarıma ve gönül dostlarına teşekkür ederim.
Kamuoyuna saygıyla arz olunur."

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3383 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum