İSTİHADAMDA BAŞARILI İLİZ

İSTİHADAMDA BAŞARILI İLİZ

Bozüyük'te Eczacıbaşı Yapı Ürünlerinin ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrıları, Vali Süleyman Elban'ın daveti üzerine ülke genelinde başlatılan "Milli İstihdam Seferberliği" konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Süleyman Elban iş adamları ve sanayicilere seslendi. Vali Elban: 'Siz kazanın ülkemiz kazansın, siz kazanın istihdam artsın. Siz kazanın siz ve biz mutlu olalım' dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başlayan toplantıda ilk olarak Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Ali Aköz tarafından açılış konuşması yapıldı.

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Ali Aköz konuşmasında, yatırımlarından ve başarılarından bahsetti.  Bozüyük halkına emeklerinden dolayı teşekkür ederken son zamanlarda işçi bulmakta zorlandıklarını söyledi. 

toplu.jpg

"İŞÇİ BULMAKTA ZORLANIYORUZ"

Ali Aköz şöyle konuştu: "Şu anda içinde bulunduğumuz kampüste senede 5 milyon metrekare seramik, 20 milyon metrekare karo seramik ve 1,5 milyon armatür üretiyoruz. 40 yıldır emeğini bizimle paylaşan Bozüyük halkına ve değerli katkılarından bizden esirgemeyen ilçemizin ve Bilecik’in idari ve yerel temsilcilerine teşekkür ediyorum. Eczacıbaşı Vitra sizinle daha güçlü. 

eczacibasi.jpgEczacıbaşı yapı grubu olarak Bozüyük’te 3 bin 650 kişiye istihdam sağlıyoruz. Artan yatırımlarımız ile bu yatırımlar önümüzdeki günlerde daha da büyüyecek. Ancak son zamanlarda işçi bulmakta da zorlanıyoruz. Türkiye deki işgücü sanayi yerine başka sektörlerde çalışmayı tercih ediyor. Biz kalkınmanın motorunun sanayi olduğuna inanıyoruz. Dolayısıyla işgünün sanayide çalışılmaya teşvik edilmesi gerektiğini savunuyoruz. Teşvik ile birlikte işgücünün niteliğinin de attırılması gerektiğini düşünüyoruz. Dolayısıyla meslek lisesi ve meslek yüksekokullarının burada oynadığı role çok inanıyoruz. Eczacıbaşı yapı grubu sektöründeki en geniş ürün yelpazesine sahibiz. Türkiye de banyo ve karo alında toplamda Pazar lideriyiz. Bu arada Türkiye 21 milyon adet üretimiyle Avrupa da birinci dünyada dördüncü sıradayız. Biz tek başına Eczacıbaşı olarak ihracatın yarısını yapmaktan haklı bir gurur duyuyoruz. Sadece Türkiye de değil 4 ülkede 14 üretim tesisimiz var. 60 senedir ülkemize hizmet etmekten ve Türkiye’yi yurt dışında temsil etmekten çok mutluyuz. Yatırımlarımız devam ediyor. Son olarak seramik sağlık hizmetlerinin kapasitesini arttırmak için 4. İşletmemizin ilk fazını tamamladık. 2.’inci fazını da önümüzdeki dönemde açmayı planlıyoruz. Dolayısıyla bizde büyüdükçe yatırımlarımızı ve istihdamımızı da arttırıyoruz” dedi.

"MİNİMUM ETKİ İLE ATLATMA ÇABASINDAYIZ"

Ardından Bozüyük TSO Başkanı Buğra Levent tarafından bir konuşma yapıldı Levent konuşmasında, “Yakın geçmişimize baktığımızda ülkemiz maalesef çok kısa aralıklar ile hem ekonomik hem siyasi hem de toplumsal anlamda ciddi olumsuzluklar yaşadı. Ülkemizin güneyinde Suriye’de yaşanan savaş ve buna bağlı başta ülkemizde olmak üzere tüm Avrupa kıtasında yaşanan sığınmacı ve göç dalgaları ve bunların insani ve sosyal olumsuzlukları, hemen devamında başta ülkemizde ve dönem dönem Avrupa da da yaşanan terör olayları 15 temmuz hain darbe girişimi, Rusya ile yaşanan uçak krizi, Rus büyükelçisinin ülkemiz topraklarında maalesef bir terör saldırısına kurban edilmesi adeta ülkemizi bir panik ve belirsizlik ortamına sürüklenme aşamasına getirmiştir. Çok şükür milletimizin sağduyusu ve iş dünyamızın basireti ve yoğun gayretleri ile bu olumsuzlukları minimum etki ile atlatma çabasındayız. Bu çerçevede şimdi ülkemizin tüm kesimleri ve başta da iş dünyası olarak daha da gayret ve fedakârlık ile yolumuza devam etmek durumundayız.

Bu yolda devletimiz de sağladığı vergi, sosyal güvenlik ve benzeri kolaylıklar ile iş dünyamıza destek olmaya devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat talimatları ile yurt genelinde yürütülen bu milli istihdam seferberliği kapsamında yüzde 12’ler seviyesinde görülen işsizlik oranının bir an önce yüzde 8-9’lara çekilmesi için bölgemizdeki tüm sanayi kuruluşları ve firmalarımızdan da bu anlamda destek ve gayret bekliyoruz. Milli istihdam seferberliği çerçevesinde bu programa 2017 yılı içinde 275 adet yeni istihdam ile destek veren ve bize bugün ev sahipliği yapan Eczacıbaşı Vitra yapı ürünleri adına grup başkanımız Ali Aköz Ve Aköz nezdinde tüm Eczacıbaşı grubuna ve bundan sonra sürece destek olacak bölgemizdeki tüm fabrika ve firmalarımıza da teşekkür eder toplantımızın iş dünyamıza ve bölgemiz ekonomisine faydalı olmasını dilerim” dedi.

"İŞSİZLİK ORANLARI EKSİLERDE"

fatih-bakici.jpgBelediye Başkanı Fatih Bakıcı konuşmasında, ilçede işsizlik oranında eksilerde olduklarını söyledi. Başkan Bakıcı, “Eğitim ve nitelikli eleman yetiştirilmesi konusunda bir çalışma yapılması gerekiyor. Bizler bu şehri yönetenler olarak her hafta farklı sanayi kuruluşlarımızın yöneticileri ile bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunuyoruz. Kendileri bizlerden işçi talebinde bulunuyorlar. Ben şu anda işsizlik oranında eksilerde olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Büyük fabrikalarımızda 5 bin 836 çalışanımız KOBİ’lerimizde ise 9 bin 18 çalışanımız bulunuyor. Bu sayılara bakarak ilçemizdeki çalışan sayısının fazlalığını net bir şekilde görmekteyiz. Burada Eczacıbaşı yapı grubunun isminin olduğu bir fakülteyi arzu etmekteyiz. Bu yatırımın yönetim kurulu başkanlarımız ve değerli fabrika yöneticileri tarafından değerlendirileceğini ümit ediyorum. Bu şehre sanayi anlamında değer katarak güzelleştiren Eczacıbaşı’na ve bu yapı grubunda çalışan herkese tekrar teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

"MİLLETİMİZ, DEVLETİNİN YANINDA OLDU"

Vali Süleyman Elban konuşmasında milli istihdam için başlatılan seferberliğin ilimiz ve ülkemizde ses getirerek örnek olması temennisinde bulundu.

Vali Süleyman Elban,“Şu anda birçok şey yolunda gidiyor ve yolunda gidiyor diye görünüyorsa hem devletimizin en üst kademesindeki yöneticileri hem de insanımızın üstün fedakârlığı ve çalışması sayesindedir. Hem karşılaştığımız terör olayları, karşı karşıya kaldığımız hain darbe girişimi ya da ekonomik sıkıntılarda hep milletimiz devletinin yanında oldu. Milletimizin devletiyle bir ve bütün olarak hareket etmesiyle birçok sıkıntıyı aştık. Tüm sıkıntıları da bertaraf etmiş değiliz. Bu nedenle de çeşitli vesilelerle karşılaşılan bu güçlükleri ve sıkıntıları gidermek için değişik program ve kampanyalar uygulanmaya başladı. 

"46 BİN SİGORTALI ÇALIŞANIMIZ VAR, HEDEF %5"

vali.jpgSon olarak geçtiğimiz ay Sayın Cumhurbaşkanımızın TOBB genel kurulunda başlattığı istihdam seferberliği de bu konulardan bir tanesidir. İnanıyorum ki bizim insanımız bu çağrıyı karşılıksız bırakmayacaktır. Bırakmadıklarını da bu çağrının yapılmasıyla birlikte bana ulaşan rakamlardan görüyorum. Biz de bu kampanyayı ilimizde öncü olmuş ve bu kampanyaya katılarak da öncü rol oynayan Eczacıbaşı Yapı Ürünleri’nde bu seferberliği başlatalım istedik. İlimizde 46 bin civarında sigortalı çalışanımız var. İnşallah biz hedef olarak % 5 olarak hedef belirliyoruz ve bu hedefe ulaşmayı umut ediyoruz. 

Devlet olarak gerek işbaşı eğitim programları gerekse 687 sayılı KHK kapsamında istihdama destek veren sanayicilerimiz, ticaret erbabımız ve tüm kuruluşlarımıza da belirli teşvik ve destekler veriyor. Ben koyduğumuz hedefin ilimizde çok rahatlıkla aşılacağını ve siz sanayicilerimiz, ticaret erbabımız ve iş adamlarımızın konuya hassasiyet göstereceğinize inanıyorum. İnşallah yapmış olduğumuz bu kampanya ilimiz ve ülkemizde ses getirerek örnek olur. Bu kampanya ile birlikte işe alınan kişiler bir sonraki yıllarla birlikte ilave ilave oluşturulan yeni istihdam alanlarıyla birlikte artar. Siz kazanın ülkemiz kazansın, siz kazanın istihdam artsın. Siz kazanın siz mutlu olun ve bizde mutlu olalım” dedi.

Konuşmaların ardından SGK İl Müdürü Vekili Adem Bedir ve İşkur İl Müdürü Ayhan Tozman tarafından istihdam konularında teknik bilgi verildi.

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Ali Aköz’ün ev sahipliğindeki toplantıya Vali Süleyman Elban, Kaymakam Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper Koç, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, TSO Başkanı Buğra Levent, İşkur İl Müdürü Ayhan Tozman, SGK İl Müdürü Adem Bedir, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mücahit Erdal, fabrika yöneticileri, iş adamları, sanayiciler ve davetliler katıldı.

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 3718 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum