İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜ KUTLANDI

İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜ KUTLANDI

Bilecik İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla program düzenlendi.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki programa Vali Süleyman Elban, Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, bazı il müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program daha sonra İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Selöz'ün konuşmasıyla sürdü. Müdür Selöz, 12 Mart 1921'de gazi mecliste kabul edilen İstiklal Marşımızın, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de bağımsızlık şuurumuzun hem ededi hemde ebedi ifadesi olduğunu söyledi. Selöz şöyle konuştu: "İstiklal Marşımız, milletimizin tam manasıyla kusursuz bir varoluş manifestosu, evrensel bir istiklal, özgürlük, direniş bildirisi, inancın, azmin yenilmezliğinin açık beyanıdır. Milletçe ruhumuzu coşkun, heyecanlı bir dille ortaya koyan İstiklal marşımız, akidevi, tarihi bağlantıları, tüm karakter ve değerleriyle millet benliğimizi yenilemiş yeniden inşa etmiştir" dedi. 

Selöz'ün konuşmasının ardından İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı sahne gösterimi izlendi. Öğrencilerin hazırladığı gösteri büyük beğeni ile izlenirken, tam not aldı. 

Program daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğünce "İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir okuma yarışmalarında birinci olan öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle program sona erdi. Diğer yandan protokol üyeleri ve öğrenciler program sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.

istiklal-marsimiz-bilecik.jpg

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2080 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.