İTFAİYE, ÇOCUKLARI BİLGİLENDİRDİ

İTFAİYE, ÇOCUKLARI BİLGİLENDİRDİ

25 Eylül -1 Ekim İtfaiyecilik Haftası dolayısıyla Bilecik Belediyesi İtfaiye personeli Cumhuriyet Meydanı’nda açtıkları stantlar ile ilokul öğrencilerine bilgilendirmede bulundu. 

Standı ziyaret eden Belediye Başkanı Nihat Can, itfaiyenin toplumumuzda çok önemli bir görevi yerine getirdiğini dile getirerek, "Kırk yılda bir lazım olur derler ama o anda da can ve mal güvenliğimiz için en gerekli kişilerdir" dedi. 

itfaiye-cocuklari-bilgilendirdi2.jpg

Belediye Başkanı Nihat Can, Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanında kurulan stantlarda, çocukları ve vatandaşları bilgilendirdiklerini kaydetti.

25 Eylül -1 Ekim İtfaiyecilik Haftası dolayısıyla Bilecik Belediyesi İtfaiye personeli Cumhuriyet Meydanı’nda açtıkları stantlar ile vatandaşlara bilgilendirmede bulundular.

Cumhuriyet Meydanı’nda açılan stanttı ziyaret eden Belediye Başkanı Nihat Can burada çocuklarla bir araya geldi.

Atatürk İlkokulu öğrencileri de stantları ziyaret ederek, İtfaiye Müdürlüğü ve yapılan faaliyetler hakkında bilgi aldılar.

İtfaiye Müdürlüğü çalışanı Onur Kemal Sağaslan’ın rehberliğinde gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler merak ettikleri sorulara cevap buldu.

Belediye Başkanı Nihat Can, İtfaiye müessesinin toplumsal yaşamımızdaki önemine değinerek, şunları söyledi: “Bu hafta İtfaiyeciler Haftası. Başta Müdürümüz Cengiz Bey olmak üzere tüm itfaiyedeki arkadaşlarımın haftalarını tebrik ediyorum. İtfaiyecilik önemlidir. Kırk yılda bir lazım olur derler ama o anda da can ve mal güvenliğimiz için en gerekli kişilerdir. İtfaiyecilikteki değerlerden bir tanesi de öncelikle canımızdır. Bu konuda gerek yangınlarda, gerek sellerde, gerek afetlerde ilk müracaat edilen yer İtfaiyedir. Ben bu konuda çok önemli bir görevi yerine getirdikleri için kendilerini tebrik ediyorum. Her zamanda kardeşlerimizin yanlarında olduğumu da beyan etmek istiyorum.”

İtfaiye Müdürü Cengiz Toklucu ise, açtıkları stantta yangında kullanılan malzemelerin tanıtımını yaptıkları söylediği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“25 Eylül -1 Ekim İtfaiyecilik Haftasıdır. Biz burada standımızı açtık. Standımızda İtfaiyede, yangında kullandığımız malzemeleri sergiliyoruz. Burada öğrencilerimize, vatandaşlarımıza bildirilerle yangından nasıl korunacaklarını, yangında nasıl tedbir alacaklarını burada hem yazılı, hem de sözlü olarak anlatarak bilgilendirme yapıyoruz.”

Etkinlikte çocuklara meyve suyu ve kuru pasta ikram edildi.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 1527 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.