İttifak ortakları ne tepki verecek?

İttifak ortakları ne tepki verecek?

CHP’li Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in ‘İstanbul Sözleşmesi’ üzerinden polis ve öğretmenlere yönelik ayrıştırıcı tavrı kamuoyundan büyük tepki aldı.

CHP’li Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in ‘İstanbul Sözleşmesi’ üzerinden polis ve öğretmenlere yönelik ayrıştırıcı tavrı kamuoyundan büyük tepki aldı. Toplumun birçok kesimi Başkan Semih Şahin’i sert sözlerle eleştirerek özür dilemeye davet etti.

AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı belediyeyi ağır sözlerle adeta topa tuttu. CHP’nin içerisinde yer aldığı Millet İttifakı üyelerinin tepkisi ise merak konusu oldu. CHP ile seçim ortaklığında bulunan İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin polis ve öğretmenleri hedef alan bu yaklaşıma karşı nasıl bir refleks göstereceği yakın takibe alındı.  

Bahse konu afişin İYİ Parti içerisinde fikir ayrılıklarına sebep olduğu iddia edilirken, İYİ Partili Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses’in ne tarafta yer alacağı tartışılıyor. Ayrıca, Saadet Partisi’nin İstanbul Sözleşmesi’ne olan karşı tavrı biliniyor.  

Ayrıca, Başkan Şahin’in öğretmenleri hedef alan sözleri kamuoyunda birçok yorumu da beraberinde getirdi. Vatandaşlar, “Başkanın anne ve babası öğretmen, partisinin il başkanı da öğretmen. Onlar bu durumu nasıl karşıladılar?” yorumlarına sebep oldu.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3226 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum