İYİ Parti Bilecik il başkanından 'Kayı Boyu Anıtı' açıklaması

İYİ Parti Bilecik il başkanından 'Kayı Boyu Anıtı' açıklaması

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Yılmaz, “Alt yapı çalışmasından sonra yerine konulacaktır. Eğer konulmazsa o zaman kaldıranlara gerekli cevaplar verilecektir” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Yılmaz, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi önündeki Kayı Boyu Anıtı’nın kaldırılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Alt yapı çalışmasından sonra yerine konulacaktır. Eğer konulmazsa o zaman kaldıranlara gerekli cevaplar verilecektir” dedi.

Bilindiği üzere, CHP’li Bilecik Belediyesi tarafından kültür ve kongre merkezi önündeki Kayı Boyu Anıtı kaldırıldı. İYİ Parti ittifakı ile belediyeyi kazanan Semih Şahin başkanlığındaki yönetim Osmanlı izlerini taşıyan anıt ve eserlere karşı takındığı sorumsuz tavırla sürekli eleştirildi. Belediye binasındaki Osmanlı minyatürlerinin kaldırılmasıyla başlayan tartışmalar son dönemde karayolları kavşağındaki Osmanlı Arması’nın bakımsızlığı ile tavan yaptı. Son olaraksa Kayı Boyu Anıtı’nın kaldırılması tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı.

Gelinen süreçte, CHP’li Bilecik Belediyesi’nin bu yaklaşımları sonrası seçim ortağı İYİ Parti’de hedef tahtasına oturtuldu. İYİ Parti’nin logosunun Kayı Boyu’ndan esinlenildiğini bildiren kesimler İYİ Parti’nin sessizliğini eleştirdi. Bunun üzerine gazetemize açıklamalarda bulunan İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Yılmaz, ““Alt yapı çalışmasından sonra yerine konulacaktır. Eğer konulmazsa o zaman kaldıranlara gerekli cevaplar verilecektir” dedi.

Ayrıca, Milletvekili Selim Yağcı’nın İYİ Parti’ye yönelik sözlerine atıfta bulunarak cevap veren Mehmet Yılmaz, “Milliyetçiliği ayaklar altına alanlar ve kapıda paspasçı olanlar bize milliyetçilik dersi veremez” ifadesini kullandı.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 7201 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum