İYİ Parti’den Başkan Şahin’e önerge

İYİ Parti’den Başkan Şahin’e önerge

İYİ Parti Bilecik Belediye Meclisi Grubu, Belediye Başkanı Semih Şahin’e 5 adet önerge verdi.

İYİ Parti Bilecik Belediye Meclisi Grubu, Belediye Başkanı Semih Şahin’e 5 adet önerge verdi.

Bilecik Belediye Meclisi’nin Aralık ayı olağan toplantılarının birinci birleşiminde bir ilk yaşandı. CHP’li Bilecik Belediyesi’nin seçim ortağı İYİ Parti kanadından Başkan Şahin’e ilk kez önerge verildi. 5 adet önergede bazı sorular yöneltilirken taleplerde bulunuldu. İYİ Parti’nin bu çıkışı oldukça dikkat çekti.

‘Kayı Botu Anıtı ne zaman konulacak?’

İYİ Partili belediye meclisi üyelerinin imzalarıyla verilen önergede, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi önünden kaldırılan Kayı Boyu Anıtı’nın ne zaman yerine konulacağı sorulurken yılbaşından önce konularak ışıklandırılması istendi.

Başkan Semih Şahin, önergeye verdiği cevapta, yılbaşından önce yetişmesinin mümkün olmadığını ancak daha kompleks bir çalışma gerçekleştireceklerini ifade etti. Semih Şahin, “Bekleyin, yapacağız. Hangi sözümde durmadım, öyle mavi naylondan bir şey olmayacak” şeklinde cevap verdi.

‘İcra takipleri kaldırılsın’

Bilecik Belediyesi’nce çeşitli borçlardan dolayı gönderilen icra takiplerini meclis gündemine taşıyan İYİ Parti, pandemi süresince takiplerin kaldırılmasını talep etti.

Bilecik kamuoyunda, satışlarda uygulanan icra takiplerinin vatandaşa zorluk çıkarttığı, satış yapmak isteyen vatandaşların belediyeye olan borçlarından ötürü konulan şerhlerin bürokrasiyi artırdığı, zaman kaybına neden olduğu, ödeme yapılmasına rağmen işinin çözülmediğine dair şikâyetler yer alıyordu.

Başkan Şahin ise İYİ Parti’nin bu önergesine satışlar dışındaki icra takiplerinin kaldırıldığını ifade ederek cevap verdi.

‘Aşevi kurulsun’

İYİ Parti, önergesini devamında, belediye bünyesinde aşevi kurulmasını ve ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek verilmesini önerdi. Başkan Semih Şahin’in bu teklife cevabı ise “Kızılay ile birlikte aşevi için çalışıyoruz. Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Kaktüs Kafe diye bilinen yerde aşevi açılması için girişimlerimizi başlattık” ifadeleri ile cevap verdi.

‘Sağlık çalışanlarının çocukları belediye kreşinden ücretsiz faydalansın’

İYİ Parti grubunun 4’üncü önergesinde ise sağlık çalışanlarının çocuklarının belediye kreşinden ücretsiz faydalanması talep edildi. Ancak, pandemi dolayısıyla belediye kreşinin de kapatıldığını anımsatan Başkan Şahin, “Bu süreçte maalesef bizim kreşimizde kapalı kalmak zorunda” dedi.

İYİ Parti son olarak belediyenin kendisine ait folklor, bando ve mehter takımı kurmasını teklif etti.

Öte yandan, İYİ Parti’nin 1,5 yıl sonra ilk kez önerge vermesi dikkat çekerken kamuoyunda çeşitli yorumların yapılmasına neden oldu.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 7795 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum