İYİCE GİRDİLER BİRBİRLERİNE!

İYİCE GİRDİLER BİRBİRLERİNE!

İlimizde Paralel Yapı'ya yakınlıkları ile bilinen Bilecik TSO Başkanı Fevzi Uzun ve TSO meclis üyeliğinden istifa eden iş adamlarından Naci Uzunköprü iyice birbirine girdi. İkilinin yaptığı karşılıklı açıklamalar Paralel Yapı'nın içinde bulunduğu durum olarak yorumlandı. 

Hatırlanacağı üzere, ilimiz iş adamlarından Naci Uzunköprü, Bilecik TSO'nun darbe girişiminin ardından yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. TSO Başkanı Fevzi Uzun tarafından okunan basın bildirisinin TOBB'dan geldiği şekilde kamuoyu ile paylaşılmadığını öne süren Naci Uzunköprü, 'FETÖ terör örgütü' ibaresininin bilerek kullanılmadığını ima etti. 

Uzunköprü,"Vatan hainliğine sessiz kalamam' diyerek meclis üyeliği görevinden istifa ettiğini açıkladı. 

Daha sonra TSO Başkanı Fevzi Uzun ise ilimizde yayın yapan bir internet haber sitesine yaptığı açıklamada 'FETÖ terör örgütünün Allah belasını versin' ifadelerini kullanarak TOBB'dan gelen açıklamanın virgülüne dahi dokunmadıklarını söyledi. 

TSO Başkanı Fevzi Uzun ile görevinden istifa eden Naci Uzunköprü arasında yaşanan bu gelişmeler Paralel Yapı'ya yakın iki ismin birbirine düştüğü şeklinde yorumlandı. 

Öte yandan TOBB'un resmi internet sitesinde yer alan basın açıklamasına bakıldığında 'FETÖ terör örgütü' ifadesinin kullanılmadığı görüldü.

Gelinen süreçte Naci Uzunköprü'ye cevap veren ve Uzunköprü'nün açıklamalarını yayınlayan basın kuruluşlarını hedef alan bir açıklama yapan TSO Başkanı Fevzi Uzun," Odamız da düzenlenen basın toplantısında tarafımca okunan metin üzerinde değişiklikte bulunduğum belirtilerek kamuoyu nezdinde şahsım üzerinde yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek bir algı oluşturulmaya çalışıldığını görmekteyim.

Söz konusu basın bildirisi TOBB tarafından Odamıza ve aynı zamanda 365 oda ve borsaya resmi yazı ile gönderildiği gibi tarafımızdan virgülüne dahi dokunulmadan okunmuştur. Basın bildirisi TOBB’un, 365 Oda ve Borsanın web sayfalarında hala mevcut iken ve tarafımca okunan basın bildirisi muhabirler tarafından kaydedilerek haber sitelerine konulmuşken bu tarz yalan yanlış haberlerin kasıtlı olarak yapıldığını düşünmekteyim.

Meclis Üyesi Naci Uzunköprü’nün tarafımca okunan metnin içeriğinde “bu hain kalkışmanın sorumlusu olarak Fetö terör örgütü' ifadesinin yer almasına rağmen tarafımca belirtilmediğini ifade ederek duyduğu rahatsızlık nedeniyle Meclis üyeliğinden istifa ettiğini açıklaması da bizleri ziyadesiyle üzmüştür.

Söz konusu yalan yanlış haberleri basın toplantısına katıldıkları halde yayınlayan ilgili gazete ve haber siteleri hakkında hukuki süreci başlatacağımızı belirtirim.

Şahsım olarak ülkemize bu acıları yaşatan ve bu hain kalkışmayı gerçekleştiren “Fetö terör örgütünün“de Allah belasını versin. Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın.

Bu vesileyle halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden asla vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini kabul etmeyeceğimizi bir defa daha vurgulamak isterim" dedi. 

NOT: Sayın TSO Başkanı Fevzi Uzun'un açıklamasına bakıldığında yalan yanlış haber vermekle itham ettiği basın kuruluşlarını açıklaması gereği doğmuştur. Zira gazetemiz herhangi bir yalan veya yalnış bir haberi kamuoyu ile paylaşmamıştır. Haberimizde Sayın Naci Uzunköprü ve Sayın Fevzi Uzun'un açıklamalarına yer verilmiş sonuç olaraksa TOBB'un resmi internet sitesinde yer alan basın açıklamasında tartışmanın fitilini ateşleyen ibarenin hiç kullanılmadığı belirtilmiştir. 

 

İlgili Haberler

Bu haber toplam 6242 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum